2024.04.23, Kedd

Így emelkedik örömünneppé a szigetmonostori élet

szigetmonostor.hu

2016.10.07. 10:57

Elfeledett helyi ízek, kitáruló ősrégi porták, borkóstolás és egy Bohemian Betyars koncert szombaton a Szentendre-szigeten a Piros Lábos Fesztiválon.

Hirdetés

Október 8-án Szigetmonostor macskaköves Fő utcája ad otthont a Piros Lábos Fesztiválnak. A rendezvény beharangozója szerint az egynapos fesztivál tavaly is új lendületet adott a Szentendre-szigeten fekvő falu közösségének, kimondott célja, hogy örömünneppé emelkedjen a szigetmonostori élet.

A szervezők a programokról azt írják, ősrégi recepteket keltenek életre, porták ősrégi kapuit tárják szélesre, „hogy bemehessen rajta a kedves vendég és átélhesse, milyen is lehetett az illatos, fűszeres falusi élet.” A nyitott porták mellett a katolikus és a református templomok kertjei, illetve a plébánia is helyszíne lesz a fesztiválnak.

A Szentendrei-szigetre látogatók a szőlőpréselés, a must- és borkóstolás mellett gazdag zenés, színházi, irodalmi, és gasztronómiai programokra számíthatnak. Kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolgathatnak, megismerkedhetnek monostori kötődésű művészek munkáival.

A rendezvényeket este 8-kor a Bohemian Betyars koncertje zárja, a részletes programok az alábbi képre kattintva olvashatóak.

 

KultúrafesztiválSzigetmonostor