2024.02.25, Vasárnap

Ingyen sportolhatnak a rászoruló pesterzsébeti gyerekek

2015.12.04. 13:17

Hirdetés

A pesterzsébeti képviselő-testület elfogadta Völgyesi Krisztián kezdeményezését, ezzel Pesterzsébeten egy új sporttámogatás válik elérhetővé a rászoruló gyerekek számára. Az új települési támogatás mintegy háromszáz 6 és 14 év közötti gyerek sportolását teszi lehetővé a tagdíj átvállalásával, ezzel bővítve a kerületi szociális juttatások rendszerét.

A gyermeksport-támogatással kapcsolatos javaslatot a 4K! képviselője Somodi Klárával, az Egészségügyi és Sportbizottság elnökével közösen terjesztette be a testület elé, melyet az 18 igen, 0 nem szavazattal és 0 tartózkodás mellett elfogadott.

A 4K! szerint az elitsport bőkezű finanszírozása helyett a tömegsport támogatása az állam és az önkormányzatok elsődleges feladata. A rendszerváltás óta tömegek vesztették el a sportolási lehetőségüket, ami nagyban hozzájárult a magyar társadalom egészségi állapotának romlásához. Mindent meg kell tenni ennek a helyzetnek a megfordításáért – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

Völgyesi Krisztián már az önkormányzati kampányban kiemelt ügyként kezelte a szociálisan rászoruló gyerekek sporttámogatását.

„Bár januárban az Egészségügyi és Sportbizottság elvi támogatásáról biztosított, a támogatás megvalósítása mégsem volt egyszerű: rengeteg egyeztetéssel, beszélgetéssel jutottunk el a végső beterjesztéshez. Ebben nagy segítségemre volt Somodi Klára, de nem elhanyagolható a hivatali dolgozók segítsége sem, hiszen nekik köszönhetően ez a támogatás már első lépésben több lesz, mint remélni mertem.” – mondta a 4K! képviselője.

„Ahhoz, hogy ez a támogatási forma valóban eljusson minden érintetthez, nem elég a jogszabályi környezetet megteremteni: minden lehetséges érintettet tájékoztatni is kell erről a lehetőségről. Ebben mind az önkormányzat, mind a gyermekvédelmi szolgálat segítségére számítunk” – emelte ki Völgyesi.

Hozzátette: elkötelezett aziránt, hogy az első év tapasztalatai alapján később tovább bővüljön az új települési támogatás sporteszköz- és utazástámogatással, valamint a program kiterjesztésével a 14 és 18 év közötti korosztályra is.

forrás: http://20.kerulet.ittlakunk.hu/

Galéria