2024.05.21, Kedd

Ingyenes kurzusokon tanulhatnak a diákok

2016.01.19. 09:22

Ingyenes társadalomtudományi kurzusokat indít a Mathias Corvinus Collegium. Szerte az országban középiskolákba látogatnak el, hogy bemutassák e-learning tanfolyamaikat. Érden, a Vörösmarty gimnáziumban népszerűsítették a programot.

Tehetséges középiskolásoknak indít ingyenes internetes kurzusokat a Mathias Corvinus Collegium (MCC): olyan társadalomtudományi képzést kínálnak, amelynek segítségével a diákok olvasottabbak, tájékozottabbak lehetnek, és amelynek hasznát veszik az érettségi és a felvételi vizsgán.

Az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanulóinak Pataki Nikoletta, az MCC junior évfolyamának egyetemista hallgatója – tavaly még maga is VMG-s diák – tartott előadást a középiskolás képzésről ma délelőtt. Mint tudósítónknak elmondta, tizedikesként csatlakozott az e-learning kurzushoz. Megtapasztalta, milyen jó a közösség, és milyen magas színvonalú az oktatás, ezért az egyetemi évek alatt is tagja kíván maradni a kollégiumnak.

A középiskolás képzés négy félévet vesz igénybe. Kurzusok indulnak modern kori történelem, társadalmi tudományok, közgazdaságtan és nemzetközi kapcsolatok, pszichológia, jog, íráskészség-fejlesztés témakörében is – ezek közül a diákok szabadon választhatnak. Az e-learning tanfolyam heti egy órát vesz igénybe, de a tagok részt vehetnek az ingyenes, szombatonként tartott tréningeken is – tette hozzá.

A Vörösmarty gimnázium évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol a kollégiummal: minden évben van pár diákjuk, aki részt vesz az internetes oktatásban – tudtuk meg Szilasné Mészáros Judit iskolaigazgatótól. Az intézményvezető elmondta: az intézmény humán tagozatán – ahol emelt óraszámban tanulják a történelmet – mindig van olyan diák, aki be szeretne és be is tud kapcsolódni az MCC programjába.

Az ingyenes képzésre január 24-ig lehet jelentkezni. A pályázónak ki kell töltenie a jelentkezési lapot, valamint rövid összefoglalót kell írnia egy szabadon választott olvasmányból. Bővebb információkat a www.mcc.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.

forrás: erdhirado.hu

Galéria

HelyiMathias Corvinus Collegiume-learning tanfolyamtársadalomtudományi képzés