2024.05.23, Csütörtök

Jubileumi rendezvénysorozatot indított a Vöröskereszt

2016.03.02. 19:52

A Magyar Vöröskereszt alapításának 135. évfordulója alkalmából jubileumi rendezvénysorozatot indított, melynek kezdőállomásaként Százhalombatta töltötte be a házigazda szerepét. Az eseményen Százhalombatta Város Önkormányzata és a Pest Megyei Vöröskereszt ünnepélyesen megújította a tíz éve fennálló szerződését, amelyet Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke adott át Gerzsenyi Istvánnak, a Magyar Vöröskereszt Pest megyei igazgatójának.

A konferencián a szerződés megújításon túl tovább fokozta az ünnepi hangulatot az a 700.000 forintos adomány, mely a Freedom újévi jótékonysági hangversenye során folyt be. A szervezők az adakozást az idei esztendőben a Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete által városunkban működtetett hajléktalanszálló és a Családok Átmeneti Otthona számára kérték.

A konferencia résztvevőit dr. Göndöcs Zsigmond, a Magyar Vöröskereszt elnöke köszöntötte, aki nemcsak a szép, de a szervezet életének nehezebb időszakát is felidézte, hangsúlyozva szavaival a magyar Vöröskereszt önállóságának jelentőségét. Az elnök kiemelte, a hazai karitatív erők erőssége a tradíciók tiszteletben tartásán és a folyamatos megújuláson alapszik, hozzátette a szervezet kiemelkedően erős tagja a nemzetközinek.

Fodor Antalné a Vöröskereszt Pest megyei elnöke folytatta a történelmi visszaemlékezést, szintén kiemelve a szervezet megújulási és gyors reagálási képességét, továbbá kitért a szociális gondoskodásban nyújtott szerepének jelentőségére is.
Török Sándor, az Egészségügyi, Oktatási és Szociális Bizottság elnöke a Százhalombatta Város Önkormányzata által biztosított kiemelkedően magas szintű szociális ellátórendszerről adott tájékoztatást, továbbá méltatta azon szakemberek munkáját, akik a Vöröskereszt részéről ehhez szakmai tudásukkal, munkájukkal hozzájárulnak.

Végezetül Nils Sperling a Vöröskereszt ifjúsági referense a szervezet alapelveit emelte ki, azaz az egyetemességet, a szolidaritást és a nemzetközi segítségnyújtást, amely hozzájárul ahhoz, hogy ez a világméretű egyesülés napjainkban is sikerrel működik. 

forrás: szazhalombatta.hu

Galéria

HelyiSzázhalombattaMagyar Vöröskeresztegészségügyhajléktalanszállócsalád