2024.02.25, Vasárnap

Két új pálinka is bemutatkozott a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválon

2016.05.16. 09:43

Tizenkét pálinkafajtát, köztük két újdonságot is megkóstolhatnak azok, akik szombaton és vasárnap kilátogattak a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra.

Hirdetés

Tizenkét pálinkafajtát, köztük két újdonságot is megkóstolhatnak azok, akik szombaton és vasárnap kilátogattak a 11. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztiválra. A két napon kulturális és szórakoztató programok várták ingyenesen a vendégeket.


Bolyhos Zoltán elmondta, hogy az újszilvási az egyetlen ágyaspálinka fesztivál az országban, de a rendezvény a pálinkafesztiválok sorában is az elsők között van.
A fesztiválon bemutatkozó ágyaspálinkák indulnak az országos pálinkaversenyen, az idei fesztiválon pedig két különlegesség, két ágyas almapálinka is debütált, egy golden és egy jonatán, mindkettő 50 fokos.
Kétféle ágyaspálinkával lehetett találkozni, az egyik esetben friss gyümölcsön érlelik a pálinkát, a másikban pedig aszalton, így például 3-5 százaléknyi aszalt kajszibarack kerül a palackba és három hónapig kell érlelni.
Mivel a hungarikumok listáján szerepel a pálinka, a hungarikumok is fontos szerepet kaptak a rendezvényen. A hungarikumok sátrában például fröccsel is lehetett találkozni, de a helyi értéktárban szereplők is megjelentek, egyebek mellett mézkülönlegességek, sajtok, gyümölcslevek.
A fesztivál nemcsak a régióban népszerű, hanem a határon túlról is érkeztek vendégek. A 2800 lakosú Újszilvásra ilyenkor naponta mintegy 10 ezer látogató érkezik, akiket 10 hektáros fesztiválterület fogad, melynek három "utcájában" 50 árus kínálja portékáját.
A nagyszínpadon egymást váltották a fellépők, de a színpadi programok mellett felvonultak a Magyar Pálinka Lovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend tagjai is díszes öltözetben és két testvértelepülés is képviseltette magát, Szlovákiából Szilvásújfalu (Slivník), Németországból Nandlstadt.

forrás: mti / falusiturizmus.hu

Galéria

FókuszbanÚjszilváspálinkapálinkaágyaspálinka

Ajánljuk még