2024.05.21, Kedd

Új logisztikai központot adtak át Pilisjászfalun

2016.04.22. 11:44

Pilisjászfalun adták át a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. új logisztikai központját.

A Pest megye határán található Pilisjászfalun adták át a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. új logisztikai központját, amely a továbbiakban a legnagyobb magyar tulajdonban lévő élelmiszerlánc, a Coop bolthálózatának pilisi régiójában található boltjainak ellátását biztosítja.

A rendezvényen Bányai József, Pilisjászfalu község polgármestere megnyitó szavaiban kiemelte, hogy ez a beruházás hozzájárul Jászfalu és a környező települések kereskedelmének fejlődéséhez. Reményét fejezte ki, hogy e fejlesztéshez később egyre több vállalkozás csatlakozik majd, és ez hozzájárul a munkahelyek számának növekedéséhez a térségben.

Molnár László, a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy ez a beruházás mérföldkő a huszonkét éves régiós központ életében. Az átadásra került, 3,6 hektáros területen megépült létesítmény minden pontján tükrözi a cég innovatív, környezettudatos szemléletét, és e logisztikai bázissal a Piliscsoport lefektette a következő évtizedek bővülési perspektívájának alapjait. Hozzájárulhat a sikerhez a Pilisjászfalut - így a 10-es utat - az M1-es autópályával összekötő bekötőút megépítése, és az is, hogy a kedvező helyi adók mellett a településen negyven százalékos pályázati intenzitás is elérhető lesz a közeljövőben.

Ezután beszédében Csepeli Lajos, a COOP gazdasági csoport vezetője meghatározta a csoport három alappillérét, amely a minél több korszerű bolt nyitása mellett az informatika és a logisztika. Véleménye szerint ekkora vállalkozás korszerű informatika nélkül nem működtethető, ezért ennek megújításán kell dolgoznia minden régiónak. Az új központ ünnepélyes átadójával kapcsolatban pedig hangsúlyozta, hogy a korszerű logisztika drága ugyan, de egyre hatékonyabb és fontos követelménye, hogy minden áru régiónként lehetőleg egy helyről kerüljön kiszállításra. Meglátása szerint ebben ez a központ óriási előrelépést jelent a térségben.

A pilisjászfalui eseményen részt vett Kiss Antal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, aki beszédében felidézte azt a több mint tizenhét évvel ezelőtti személyes emlékét, amikor a most átadásra került logisztikai központ helyére egy amerikai autóalkatrész gyártó cég tervezett egy olyan üzemet, amelynek beruházását annak idején a szakértők, a civil szervezetek és helyi lakosok is több ponton törvénysértőnek találták. Nagy öröm, hogy most külföldi cég helyett egy valódi patrióta vállalkozás épített központot, ahonnan nagyrészt magyar termékek, magyar munkaerő által, magyar háztartások asztalára jutnak el.

Tarnai Richárd, a Pest Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja köszöntőjében egy hajó felavatásához hasonlította a vállalkozás új létesítményének elindítását. Persze azzal a különbséggel, hogy COOP cég „hajóflottájának” már sok „hajója” úton és munkában van. A kormányhivatal felelősségét abban jelölte meg, hogy a „hajó”, vagyis a cég papírjai rendben legyenek, továbbá felidézte, hogy bürokratikus akadályokat kellett elhárítani a Logisztikai Központ mielőbbi felépülése érdekében. Tarnai Richárd végül megköszönte a COOP cégcsoportnak, hogy a munkatársaikat mindig nagy becsben tartották, a szabadságukat, szabadnapos pihenésüket mindig nagyvonalúan kezelték, ahogyan ezt a szemléletet tükrözték a kollégáknak a mostani avatóünnepség keretében átadott kitüntetések is.

A pilisjászfalui eseményen jelen volt még többek között Zs. Szőke Zoltán, az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke és Romanek Etelka, Esztergom város polgármestere is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

GazdaságélelmiszerlogisztikaPilisjászfaluCoop

Ajánljuk még