2023.06.01
Június 1-jétől elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására. Ez egy újabb kormányzati intézkedés a magyar családok és nyugdíjasok védelmére. Az élelmiszerüzletekben 20 termékkategóriában számíthatnak a vásárlók árleszállításokra - erősítette meg csütörtöki közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.
2022.09.29
A jelenlegi árak mellett egy átlagos magyar évente 35 ezer forint értékű élelmiszert dob ki. A feleslegesen megvásárolt élelmiszerekből 450 ezer ember lakhatna jól egy éven át.
2022.02.01
Élelmiszert nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is lehet fizetni.
2020.08.04
"Élj maradéktalanul!" - ezzel a névvel indul kampány, hogy ez az elképesztő szám csökkenjen.
2019.12.03
A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.
2018.10.21
Egyre nagyobb az érdeklődés a kovásszal készült valódi kenyér iránt, hiszen jobb bélflórának és könnyebb megemészteni.
2018.09.12
Egy 40 kerékpároson végzett kutatás 3 különböző csoportban mérte az eredményeket.
2017.12.06
A szerzetesrenddel egyidőben a hollóházi porcelánt és a gulyáslevest is felvették a nemzeti kincsek listájára.
2017.09.29
Élelmiszer- és gyógyszeripari K+F bázist létesített a IV. kerületben a Wessling. A német tulajdonú cég az egyetemekkel és hatóságokkal együttműködve folytatja majd innovációs tevékenységét.
2017.07.31
Keddtől nem lehet párizsinak, vagy virslinek nevezni a húspótlékból készült felvágottakat.
2017.04.16
Az EU-ban az élelmiszerek 20 százaléka a szemétben végzi, a világ teljes élelmiszertermelésének mintegy harmada pocsékba megy.
2016.11.06
Idén is folytatódott az őszi ingyenes burgonya akció Csepelen. November 5-én a kerület hét forgalmasabb pontján burgonyát osztott az önkormányzat a Csepeli Városkép Kft. szervezésében, a Csepeli Városgazda Zrt. segítségével.
2016.05.05
A biztonságos és jó minőségű élelmiszer-termelés egyik alappillére az, hogy az élelmiszerlánc szereplői naprakész és versenyképes ismeretekkel rendelkezzenek.
2016.04.22
Pilisjászfalun adták át a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. új logisztikai központját.
2016.01.17
2022.11.15
Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.
2022.03.17
Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya költések összege februárban, a május 31-ig érvényben lévő élelmiszervásárlási lehetőség érezhetően megnövelte a felhasználást februárban - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére csütörtökön.
2021.09.10
Az ellenőrzés kiterjedt a turisztikai szempontból frekventált helyeken, rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményekre.
2020.05.07
Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.
2019.02.25
A gyors intézkedésnek köszönhetően az árucikk már nem kapható, blokk nélkül is visszaadják az árát.
2018.09.16
Magas C-vitamin-, vas- és kalciumtartalma segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében. Turmix, fagylalt, bébitápszer, de akár sampon is készülhet belőle.
2018.08.13
Bár több megyében szokatlanul korán leszüretelték az összes dinnyét, a szabolcsi dinnye tartja a frontot augusztus végéig.
2017.11.23
Elképesztő módszer kezd terjedni a növénytermesztőket sújtó vírusok elleni harcban Franciaországban. A sikerek hatására a tudományos kutatás is megindult.
2017.09.26
Szinte mindenki megnézi, honnan származik az általa vásárolt élelmiszer, és gyakran előnyben részesítik a magyar termékeket. Többet fizetni értük azonban még kevesen hajlandók.
2017.05.31
Világszerte évente 1,3 milliárd tonnányi étel kerül a kukába, a keleti szomszéd most jó példát ad a megoldásra.
2016.12.23
Rekordmennyiségű, 1320 kilogrammnyi élelmiszer gyűlt össze a IV. Jótékonysági Sportnapon, melyet a Gál József Sportcsarnokban tartottak a helyi rászorulók megsegítésére.
2016.05.05
A biztonságos és jó minőségű élelmiszer-termelés egyik alappillére az, hogy az élelmiszerlánc szereplői naprakész és versenyképes ismeretekkel rendelkezzenek.
2016.05.04
A Spar tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse.
2016.01.29
2016.01.14