2024.11.24, Vasárnap

élelmiszer

Elindult az élelmiszerek kötelező akciózása, árleszállítása

2023.06.01

Országos

Június 1-jétől elindult a kötelező akciózás a kereskedelmi üzletekben a háborús és szankciós áremelkedés miatt megnövekedett élelmiszerárak visszaszorítására. Ez egy újabb kormányzati intézkedés a magyar családok és nyugdíjasok védelmére. Az élelmiszerüzletekben 20 termékkategóriában számíthatnak a vásárlók árleszállításokra - erősítette meg csütörtöki közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Negyedével csökkent az élelmiszerpazarlás 2016-2021 között

2022.09.29

Országos

A jelenlegi árak mellett egy átlagos magyar évente 35 ezer forint értékű élelmiszert dob ki. A feleslegesen megvásárolt élelmiszerekből 450 ezer ember lakhatna jól egy éven át.

Már hideg élelmiszer is vásárolható SZÉP-kártyával

2022.02.01

Országos

Élelmiszert nemcsak a vendéglátás, hanem a szálláshely és a szabadidő alszámláról is lehet fizetni. 

Hetente több mint egy kiló élelmet dobunk ki fejenként

2020.08.04

Országos

"Élj maradéktalanul!" - ezzel a névvel indul kampány, hogy ez az elképesztő szám csökkenjen.

A természettel összhangban levő tanyákat díjazza ez a pályázat

2019.12.03

Országos

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

Igazi kenyérrel hódította meg Angliát egy magyar pék

2018.10.21

Egyre nagyobb az érdeklődés a kovásszal készült valódi kenyér iránt, hiszen jobb bélflórának és könnyebb megemészteni.

Kiderült, hogy a kávénak valóban van-e élénkítő hatása

2018.09.12

Egy 40 kerékpároson végzett kutatás 3 különböző csoportban mérte az eredményeket.

Hungarikum lett a pálos rend

2017.12.06

A szerzetesrenddel egyidőben a hollóházi porcelánt és a gulyáslevest is felvették a nemzeti kincsek listájára.

Száz munkahelyet hoz Újpestre az újonnan átadott kutatóközpont

2017.09.29

Élelmiszer- és gyógyszeripari K+F bázist létesített a IV. kerületben a Wessling. A német tulajdonú cég az egyetemekkel és hatóságokkal együttműködve folytatja majd innovációs tevékenységét.

Változik a szabályozás: húscafatból nem készülhet virsli

2017.07.31

Keddtől nem lehet párizsinak, vagy virslinek nevezni a húspótlékból készült felvágottakat.

Hogyan állítható meg az elképesztő méretű ételpazarlás?

2017.04.16

Az EU-ban az élelmiszerek 20 százaléka a szemétben végzi, a világ teljes élelmiszertermelésének mintegy harmada pocsékba megy.

Tizenkilenc tonna krumplit osztottak ki a csepelieknek

2016.11.06

Idén is folytatódott az őszi ingyenes burgonya akció Csepelen. November 5-én a kerület hét forgalmasabb pontján burgonyát osztott az önkormányzat a Csepeli Városkép Kft. szervezésében, a Csepeli Városgazda Zrt. segítségével.

A szakember utánpótlás rendkívül fontos az élelmiszeriparban

2016.05.05

A biztonságos és jó minőségű élelmiszer-termelés egyik alappillére az, hogy az élelmiszerlánc szereplői naprakész és versenyképes ismeretekkel rendelkezzenek.

Új logisztikai központot adtak át Pilisjászfalun

2016.04.22

Pilisjászfalun adták át a Piliscsoport Nagykereskedelmi Zrt. új logisztikai központját.

Magyarország elkötelezett a GMO-mentes élelmiszerek mellett

2016.01.17

Országos élelmiszergyűjtő akciót indít pénteken a Magyar Élelmiszerbank Egyesület

2022.11.15

Országos

Négy kiskereskedelmi lánc üzleteiben péntektől vasárnapig tart a Magyar Élelmiszerbank Egyesület élelmiszergyűjtő akciója országszerte.

Jelentősen nőtt a SZÉP-kártya felhasználása

2022.03.17

Országos

Jelentősen megnőtt a SZÉP-kártya költések összege februárban, a május 31-ig érvényben lévő élelmiszervásárlási lehetőség érezhetően megnövelte a felhasználást februárban - közölték a kártyakibocsátók az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Sikeresen zajlott a teljes élelmiszerláncra kiterjedő ellenőrzés

2021.09.10

Országos

Az ellenőrzés kiterjedt a turisztikai szempontból frekventált helyeken, rendezvényeken, fesztiválokon, vásárokon működő kereskedelmi és vendéglátó létesítményekre.

A koronavírus nagy lökést adhat a helyi megoldásoknak

2020.05.07

Fókuszban

Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.

Vigyázat, ebben a puffasztott kukoricában fémet találtak!

2019.02.25

Országos

A gyors intézkedésnek köszönhetően az árucikk már nem kapható, blokk nélkül is visszaadják az árát.

Világszerte nyomul a tevetej, akár a tehéntejet is kiváltva

2018.09.16

Magas C-vitamin-, vas- és kalciumtartalma segíthet az autoimmun betegségek legyőzésében. Turmix, fagylalt, bébitápszer, de akár sampon is készülhet belőle.

Dinnyeimádók, semmi vész: lesz még dinnye a nyár végéig!

2018.08.13

Bár több megyében szokatlanul korán leszüretelték az összes dinnyét, a szabolcsi dinnye tartja a frontot augusztus végéig.

Öt perc éjszakai muzsika megmenti a cukkinit a vírustól!

2017.11.23

Elképesztő módszer kezd terjedni a növénytermesztőket sújtó vírusok elleni harcban Franciaországban. A sikerek hatására a tudományos kutatás is megindult.

A vásárlók többségének fontos, hogy magyar terméket vegyen

2017.09.26

Szinte mindenki megnézi, honnan származik az általa vásárolt élelmiszer, és gyakran előnyben részesítik a magyar termékeket. Többet fizetni értük azonban még kevesen hajlandók.

Nincs többé ételpazarlás! - a franciák és a dánok után a románok is elkezdték

2017.05.31

Világszerte évente 1,3 milliárd tonnányi étel kerül a kukába, a keleti szomszéd most jó példát ad a megoldásra.

Több mint egy tonna adományt gyűjtöttek a ceglédiek

2016.12.23

Helyi

Rekordmennyiségű, 1320 kilogrammnyi élelmiszer gyűlt össze a IV. Jótékonysági Sportnapon, melyet a Gál József Sportcsarnokban tartottak a helyi rászorulók megsegítésére.

A szakember utánpótlás rendkívül fontos az élelmiszeriparban

2016.05.05

A biztonságos és jó minőségű élelmiszer-termelés egyik alappillére az, hogy az élelmiszerlánc szereplői naprakész és versenyképes ismeretekkel rendelkezzenek.

Több mint 1,7 milliárdból bővítette bicskei húsüzemét a Spar

2016.05.04

A Spar tavaly több mint 1,7 milliárd forintnyi saját forrást fordított arra, hogy 7500 négyzetméteres húsüzemét egy szeletelő részleggel és oktatóközponttal 10 900 négyzetméteresre bővítse.

Pályázható az Élelmiszerlavina program

2016.01.29

Javuló tendenciát mutat a 2015-ös téli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2016.01.14