2024.05.19, Vasárnap

Kínában mutatkoznak be a Pest megyei cégek

2016.06.13. 14:49

Pest megye is részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok című kereskedelmi kiállításon a kelet-kínai Ningpóban.

Pest megye is részt vesz a Kína és a kelet-közép-európai országok című kereskedelmi kiállításon a kelet-kínai Ningpóban.

A ningpói kiállításon - amelynek Magyarország a díszvendége - 40 vállalat mutatkozik be, mintegy 20 ezer látogató előtt. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, aki a Kína és a Kelet-Közép Európai Országok Kormányzóinak és Polgármestereinek Fórumán is képviseli a megyét.

Pest Megye Önkormányzata számára kiemelt cél, hogy meglévő külföldi kapcsolatait még hangsúlyosabban a gazdaságfejlesztés szolgálatába állítsa. Ennek érdekében a Pest megyei vállalatok számára olyan partnerséget kínál az önkormányzat, amellyel elő tudjuk segíteni nemzetköziesedésüket, külföldi piacon történő megjelenésüket - akár exporttevékenységgel, akár közös vállalatok létrehozásával, vagy közvetlen befektetések megvalósításával.

A Pest megyei cégek számára kiváló lehetőséget, hogy közvetlenül megismerjék - az eddig részben kiaknázatlan - kínai piac adta lehetőségeket, felmérhetik a kínai piacra lépés szempontjait, esetleges akadályait.

Pest Megye Önkormányzata évtizedes testvér-megyei/tartományi kapcsolatokat ápol a Pekinget körülölelő - 187 ezer km2 területű, 74 millió lakossal rendelkező - Hebei tartománnyal. Qin Boyong, a tartomány kormányzó-helyettese 2015 novemberi magyarországi látogatása alkalmával hívta meg Pest Megye Önkormányzata és a Pest megyei üzletemberek, vállalkozók delegációját a 2016. június 16-18. között rendezendő nagyszabású nemzetközi vásárra és befektetői fórumra, Tangshan városába.

A tangshani befektetői fórum előtt a Pest megyei delegáció részt vesz a ningpói kiállításon is.

forrás: pestmegye.hu

 

Galéria