2024.06.19, Szerda

Kínos! – Az origo.hu összekeverte a nagykőrösi polgármestert a fiával

2016.05.02. 09:57

Szerencsére az origo.hu által szinte folytatólagosan elkövetett, kínosan jelentős hibákat szerepeltető tartalmak leközlésétől függetlenül, Nagykőrösön mindenki tudja, hogy az eredetileg állatorvosi végzettségű polgármester Dr. Czira Szabolcsnak van egy majdnem azonos nevű dr. Czira Szabolcs nevű fiú gyermeke, aki jogász. 

„Tévedni ember dolog – mondta a sündisznó és lemászott a drótkeféről” – nagyjából ezzel a mondással lehet a leginkább „méltatni” az origo.hu sokadik Nagykőrössel kapcsolatos „leszámolóját”. A lapnak a neten elhíresült Glázser Bozsója ezúttal azzal lepte meg többek között az olvasóit, hogy írásában azt feltételezi Dr. Czira Szabolcs polgármesterről, hogy ő jegyezte a Duna Aszfalt Kft védjegyét. Komolyan, sírni kell a röhögéstől!

Vélemény: 

Tényleg egészen elképesztően siralmas az a megveszekedett igyekezet, amivel az origo.hu be akarja bizonyítani, hogy a városban megépült közművesítés önerőjeként befizetett lakossági hozzájárulásból leaszfaltozott 48 (!) utcára fordított összeget, az önkormányzatnak ezúttal vissza kellene fizetni a lakosoknak. Persze mindenki szeretne jobban járni Nagykőrösön is, és ez teljesen rendben is van, de talán be kellene fejezni a mindenkit ostobának néző nagykőrösi társasjátékot. Mert még Nagykőrösön sem lehet „ingyen ebéd”. Elkészült a városban a szennyvíz közmű úgy, hogy az ország adófizetői pénzéből még az önerő jelentős részét sem a nagykőrösieknek kellett kifizetni. A beszedett pénzt egy önkormányzati döntés alapján elköltötték a városi utakra, annak örül is mindenki, de most hogy vége lett az építkezéseknek a pénzt is visszakérnék a lakosoknak a kicsit sem civil szakkör, a Jobb Nagykőrösért szervezet vezetői.

Senkinek sem jut az eszébe, hogy ez a helyi ellenzék által fűtött gondolat messze átlépi a pofátlanság határát?  

Április 29-én ismét megjelent az origón egy újabb „Zubor Zalán alkotás”, aki mint a facebook-on látható jó ismerőse Zágráb Nándornak! Az írás nagyjából ugyanazokat tartalmazza, mint a februári tartalom. Persze februárban még a Magyarépítők.hu újságra hivatkozva simán beépítettek a cikkbe egy a hvg.hu-ra mutató linket, nem törődve azzal sem, hogy olyan nevű lap, hogy Magyarépítők.hu egyszerűen nem is létezik…

Szerencsére az origo.hu által szinte folytatólagosan elkövetett, kínosan jelentős hibákat szerepeltető tartalmak leközlésétől függetlenül, Nagykőrösön mindenki tudja, hogy az eredetileg állatorvosi végzettségű polgármester Dr. Czira Szabolcsnak van egy majdnem azonos nevű dr. Czira Szabolcs nevű fiú gyermeke, aki jogász. Bizony bonyolult ez a magyar nyelv és azon belül is örök vita marad, hogy a kisbetűvel írt doktori előtag, az jogász-doktori, vagy orvos-doktori tisztséget jelöl-e, de általános gyakorlat, hogy az orvosokat nagybetűvel, a jogászokat kisbetűvel szokás írni, ha az előtag nem a mondat elején áll.

Ha pedig valaki annyira hülye, hogy nem tudja, hogy melyik Cziráról van szó egy hivatalos dokumentumban, akkor pedig egyszerűen utána kellene járni. Vagy mondjuk megkérdezni Nagykőrösön az első szembejövő embert, aki elmondta volna ennek a különleges képességű szerzőnek, hogy ifjabb Czira Szabolcs bizony a Duna Aszfalt Kft. tulajdonosának a veje. Ha ez a netes teljhatalom esetleg tovább fantáziál, akkor nagy erőlködés árán bizonyosan kiókumlálja pár „nagyívű” írásának az össze-vissza állítása közben, hogy ha a Duna Aszfalt Kft. vezetése eldönti, hogy a védjegyoltalmi hivatalnál elindít egy védjegyoltalmi eljárást, akkor nem az állatorvosi diplomával büszkélkedő polgármestert, hanem a tulajdonos jogi doktori végzettségű vejét kéri fel, hogy bonyolítsa le ezt az adminisztratív folyamatot. Ha pedig a szerző némi esélyt ad annak, hogy netán téved, akkor az ilyen részeket nem közli le a cikkében. De ő leközölte. Ha egyszerű tévedésről lenne szó, akkor feltételezhetjük továbbá azt is, hogy Zubor Zalán jóbarátja a nagykőrösi „civil szervezet” alelnöke Zágráb Nándor is látta az írást az origón, aki biztosan jelezte volna számára, hogy „Zalán, itt Nagykőrösön tudjuk, hogy a valóságnak nem felel meg, amit leírtál”. De a tartalom közszemlére lett téve, utólagos módostás nélkül. Ezért határozottan feltételezhető, hogy nem jó szándéktól indíttatva tette közzé jeles tartalmát a szerző.

(Zubor Zalán jóbarátja Zágráb Nándornak, mint ahogya az Zágráb facebook profilján is látszik)

Persze ha a szerző Zubor Zalán közben Zágrábon Ábrándozik, akkor bizonyosan nem jut eszébe az sem, hogy a valósággal némi összefüggésben álló cikket adjon az origónál vélhetően az írásait ellenőrző főnökének.  Még akkor is, ha a valaha piacvezető on-line újság mára szó szerint romokban hever. Azon most lépjünk túl, hogy a Magyar Telekom tulajdonaként sosem sikerült egy nagykőrösi Aranyeső hetilapnyi nyereséget sem kimutatni az origónál, ennél némileg jelentősebb, hogy mintha pár napja a Vs.hu és az origo.hu lapok kiadója jelentős magyarázkodásra kényszerült volna holmi ötszázmilliós összeg miatt. A Zubor Zalán által jegyzett tartalom egyetlen nagykőrösiben sem erősíti a Vs.hu vezetőségének a lemondása kapcsán mély hallgatásba burkolódzó origo.hu hitelességét.

Egy lap pontosan annyit ér, mint az a hiba, vagy tévedés, illetve szándékosan elkövetett „leszámoló”, amit leközöl. Hiszen ha egy hihetetlenül hosszú riport elkészítése során azt sem sikerült feltárni az origó Glázser Bozsójának, hogy a nagykőrösi polgármester nem azonos a fiával, akkor vélhetően az egész tartalom úgy, ahogy van egy ostobaságnak tekinthető.

 Így már csak az a kérdés marad nyitva, hogy ki akar ilyen elveszekedetten ártani Nagykőrösnek? Hiszen ezek a cikkek ország világ számára azt sugallják, hogy a nagykőrösi lakosság egy részének elment a józan esze.

Az origó cikkeinek a következtében mára bátran állatható, hogy pár nem túl jószándékú nagykőrösi láthatóan mindenre képes azért, hogy ostobának tüntesse fel a városát. Szerencsére az biztosan álltható, hogy a nagykőrösiek nem ostobák. Az a pár, nincs rá jobb szó: politikai szerencsétlenség, aki szinte megfejthetetlen szándékától vezérelve folytatólagosan besározza a város hírnevét, tényleg elgondolkodhatna mára azon, hogy miként lenne képes, mondjuk egy jól irányzott karate rúgással tökön rúgni önmagát, hiszen a várost mára alaposan tönkretették.

Talán be kellene fejezniük az ostoba pusztítást, hiszen most már a tartósítóipari fejlesztéseket sem zavarja Nagykőrös és a Fornettit is eladták…

Oltyán József

Galéria

HelyiNagykőrösorigo.huZágráb