A nyolcadik lecsófesztiválra kerül sor július 16-án Nyársapáton, az egész napos, koncertekkel és gyerekműsorokkal kísért nyári eseményre július 14-ig még lehet jelentkezni.
Családokat, baráti társaságokat, civil szervezeteket egyaránt várnak a Szarka Kúria udvarára, 3-10 fős csapatokban. Mindenki maga szerzi be az alapanyagokat, tehát a legfontosabbat, a paprikát és a paradicsomot is. A versenyen csak a helyszínen elkészített lecsóval lehet indulni.
A kész műveket Benke László, a Magyar Fehérasztal Lovagrend képviselője, valamint Kelemen Endre és Schwarz András séfek, az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesületének tagjai bírálják el.
A legkritikusabb zsűri bizonyára a közönség lesz, mert arra már most felhívják a csapatok figyelmét, hogy annyi lecsó rotyogjon a bográcsban, amennyiből kóstolót tudnak nyújtani a látogatók számára, lecsójegy fejében.
Bár a lecsó balkáni eredetű étel, és számos szláv nép konyhájában előfordul valamely változata, ma már tipikus magyar fogásnak számít.
forrás: turizmus.com