2024.04.19, Péntek

Bugyi Vadászkastélya ad helyet az idei Őzkonferenciának

omvk.hu

2016.08.04. 13:35

A tanácskozás létszámát körülbelül 200 főre tervezik, előzetes regisztráció szükséges.

Hirdetés

Az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága augusztus 24-én „Őz hosszútávon! – Gazdálkodj okosan!” címmel rendez konferenciát hazánk legnagyobb állományú nagyvadfajáról. Az esemény az év egyik kiemelt programja a testület munkájában. Az őzről hasonló szakmai rendezvényt utoljára 2003-ban szerveztek. A bizottság által szervezett hagyományos, éves szakmai konferenciának idén a bugyi Forster Vadászkastély ad otthont.

A szervezők sok szeretettel várnak mindenkit, akit érint és érdekel az őzgazdálkodás, kíváncsi az évtizedes gyakorlati tapasztalatokra, az alkalmazott vadbiológiai kutatások eredményeire és a kereskedelem aktuális kihívásaira. A program szándékosan nem túlzsúfolt, hogy az előadások után legyen lehetőség érdemi hozzászólásokra, szakmai kérdések megvitatására.

A részvétel ingyenes, de – a terem befogadóképessége miatt – regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot a [email protected] e-mail címen kérik jelezni legkésőbb augusztus 15-éig. Az e-mailben kérik feltüntetni a megyét, a hivatásos vadász vagy vadásztársasági tag esetén pedig a vadászatra jogosult nevét.

 

PROGRAM

 10.00 – Köszöntő: dr. Jámbor László elnök, Országos Magyar Vadászkamara

10.10 – Megnyitó: dr. Varga Gyula bizottsági elnök, OMVK Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottság

10.20 – Az őzekről az őzekért! – Tapasztalataim összegzése – Papp István, A magyar őzért szakmai műhely

10.50 – Az őz biológiai sajátosságai – prof. Dr. Sugár László, Kaposvári Egyetem

11.20 – Az alföldi őz területhasználata: bizonyítások és meglepetések – prof. Dr. Csányi Sándor – dr. Bleier Norbert, SZIE Vadvilág Megőrzési Intézet

SZÜNET

12.00 – Az őzállomány hasznosítása: tervezés és végrehajtás – Farkas Dénes, A magyar őzért szakmai műhely

12.30 – Egy vállalható alternatíva – Békés megye őzgazdálkodása (2009-2016) – Zuberecz Tibor fővadász, Békés megyei Vadászszzövetség

13.00 – Őzbak, egy magyar csúcstermék. Miért vannak mégis gondok az értékesítésével? – Kanizsai Gábor ügyvezető, Hunnia Vadgazdálkodási Kft.

13.30 – hozzászólások, vita

EBÉD

forrás: omvk.hu

Ajánljuk még