2024.04.26, Péntek

Bécsben teljesül a gyerekek álma: szabadon játszhatnak az utcán

greenfo.hu

2017.08.14. 11:54

Persze csak meghatározott napokon és helyszíneken, viszont sokkal nagyobb területen, mint amekkorát egy-egy játszótér képes biztosítani.

Hirdetés

A Wiener Spiel!straße nevet viselő kezdeményezés keretében előre meghatározott napokon, délutánonként a gyerekeké az osztrák főváros néhány utcája - írja a greenfo.hu. Szabadon labdázhatnak, biciklizhetnek vagy ugróiskolázhatnak anélkül, hogy ideges felnőttek elzavarnák őket a parkoló autóikat vagy a nyugalmukat féltve. A játszóutcákon képzett pedagógusok várják a gyerekeket, elsősorban olyan játékokkal, amelyekhez egy játszótéren nincs elég hely.

A különböző labdajátékok, zsonglőrködés, kreatív elfoglaltságok mellett így rendkívül nagy népszerűségnek örvend a KinderRadSpaß biciklis program, amely biztonságosabban biciklizésre tanítja a gyerekeket. A játszóutcák a felnőttek előtt is nyitva állnak, ők piknikezhetnek vagy beszélgethetnek egy jót a környéken lakókkal.

A Wiener Spiel!straße (Bécsi Játszóutca) a Bécsi Városháza oktatási valamint városfejlesztési ügyosztályának közös projektje. A kezdeményezéshez a kerületek szabadon csatlakozhatnak – eddig a 3., a 9. és a 10. kerület vesz részt a projektben.

játszótérausztria