2024.03.29, Péntek

Hyperloop: egy lépéssel közelebb a megvalósuláshoz a futurisztikus gyorsközlekedés

realista.hu

2018.05.11. 13:15

Logisztikai igények hajtják a technológiai fejlesztést.

Hirdetés

Ambiciózus tervet mutatott be a Foster + Partners-ből, Virgin Híperloop One-ból és a DP-ből álló beruházási konzorcium az USA-ban. A vállalatok Elon Musk találmányát, az egyelőre magyar elnevezés nélküli hyperloopot akarják a gyakorlatban is megvalósítani.

 

Az online vásárlások teremtik meg az igény a hyperloopra

 

A szupergyors közlekedési eszköz légritkított csövekben száguldhat akár 1200 km/h-s sebességgel is a modern technológia újításait összehangolva. A híperloop szállítási technológia a logisztikában és a személyközlekedésben is forradalmi változásokat hozhat. A most bejelentett projektben az előbbi területre koncentrálnak: az új közlekedési eszközök automatikus fogadására alakítanának ki testreszabott raktárokat, melyek az amerikai kontinens Csendes-óceán menti partján fogadnák az Ázsiából érkező árut.

A projekt segítségével az elmúlt években egyre jelentősebb piaci szegmenst kitevő elektronikus kereskedelem gyors szállítási igényeit is jobban ki lehet majd elégíteni a beruházók szerint. Ezen felül fontos előnynek tartják, hogy a hyperloop technológia ökológiai lábnyoma is kisebb az jelenleg használt eszközökéinél, így üzembe léptetése segíthet a környezet védelmében is.

logisztikainnovációáruszállítástömegközlekedés