2024.03.19, Kedd

Focipályaként hasznosul egy bécsi parkolóház teteje

forbes.hu

2018.06.18. 16:54

Jövő nyártól 15 méteres magasságban játszhatnak a város lakói, és még attól sem kell majd tartani, hogy a labda lezuhan az utcára.

Hirdetés

Egy épület 15 méter magas tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben – írja a Forbes.hu. Az öt, összesen 2100 négyzetméternyi műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is, mindezt jövő nyártól vehetik birtokba a játékosok.

A Seehub nevű épületkomplexumon május óta épülő pályák közül az egyiken 2×4, a másik négyen pedig 2×5 játékos rúghatja majd a bőrt. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat.

Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincéjében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinparkban ugrálhatják ki magukat kicsik és nagyok. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző, valamint kerékpárszervíz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

városfejlesztésfoci