2024.02.28, Szerda

Konferencia és műhelymunka a vállalati szektorhoz kapcsolódó bürokrácia-csökkentésért

2016.06.12. 13:28

Az utolsó állomásához érkezett a bürokráciacsökkentésről tartott országos konferenciasorozat.

Hirdetés

Az utolsó állomásához érkezett a Miniszterelnökség és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal szervezésében rendezett országos konferenciasorozat, melynek keretében Budapest Főváros Kormányhivatalában a budapesti és pest megyei a vállalkozások kaptak tájékoztatást a bürokrácia csökkentés érdekében eddig tett intézkedésekről, és a vállalkozók javaslatokkal élhettek a további bürokratikus és adminisztrációs terhek csökkentésére.

A 2016. április 15-én indult konferenciasorozat "A vállalati szektorhoz kapcsolódó közigazgatási bürokráciacsökkentési program kidolgozása" című Európai Uniós projekt keretében valósult meg, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ) együttműködve.

A fővárosban mintegy 60 vállalkozás képviseltette magát a műhelymunkával egybekötött konferencián, melynek kerekasztal beszélgetésein dr. Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár, dr. Szeleczki Zsuzsanna Judit adó- és vámszakmai hatósági és felügyeleti ügyekért felelős helyettes államtitkár, dr. György István fővárosi kormánymegbízott, Demján Sándor, a VOSZ elnöke és Marjay Gyula, a VOSZ Budapesti és Pest megyei Regionális Szervezetének elnöke is rész vettek. A vállalkozók továbbá szakmai előadások formájában megismerkedhettek a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programmal is.

Dr. György István kormánymegbízott az eseményen elmondta, az Államreform keretében az állami rezsicsökkentés és bürokrácia csökkentési program részeként a vállalkozásokat érintő ügytípusok közül is több ingyenessé vált. Tájékoztatott arról is, hogy a Fővárosi Kormányhivatal központi gépjármű ügyintézési pontot tervez nyitni a XVIII. kerületben, ahol a lakossági ügyintézéstől elkülönítve nagy számú vállalkozási ügyintézést folytatnának.

(BFKH Sajtó)

Galéria

Helyibürokráciacsökkentés