2024.06.19, Szerda

Középületek energiahatékony felújítása Szentendrén

2016.01.12. 11:45

A projekt keretében felújított “Fehér Ház” épületében lévő P’Art Mozi adott helyet a középületek energetikai korszerűsítése projekt átadó ünnepségének. Az átadón dr. Török Balázs alpolgármester kiemelte, hogy a lebonyolításra rendelkezésre álló rövid idő alatt példás összefogással, sokak összehangolt munkájával valósulhatott meg a csaknem 150 milliós fejlesztés, mely a város egészét érinti.

Mint az átadón elhangzott, az önkormányzat novemberben értesült arról, hogy a város 150 millió Ft támogatást nyert középületek energetikai korszerűsítésére. A pályázat célja a korszerűsített épületek energiafelhasználásának csökkentése, az energiahatékonyság növelése. A középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése – KEOP 2015-5.7.0 – sikeres pályázat keretein belül négy, a szentendrei mindennapokban jelentős szerepet játszó ingatlan újult meg 2015. december 14-ig.

Homlokzati nyílászárócserével és hőszigeteléssel újul meg a Dunakorzó út 18. – Fehér Ház, a Bajcsy-Zsilinszky utca 6. – Közkonyha, a Hamvas B. utca 4/b – bölcsőde és a Bükköspart 27. – háziorvosi rendelő épülete. A felújítások a pályázathoz elkészített felmérések és energetikai számítások iránymutatásai alapján történnek. A munka gőzerővel indult, és mind a négy épületen párhuzamosan haladt, hogy a projekt határidejét tartani tudják.

A homlokzatfelújítási programban az önkormányzat kiemelt figyelmet szentelt az épületek karakterének megtartására, bár azok nem műemléki épületek, jellegzetes jegyeik megőrizendők.

Mint az ünnepi átadón dr. Török Balázs városfejlesztési alpolgármester elmondta, a korszerűsítés az óvodásoktól az idősebb korosztályig a városlakók valamennyi rétegét érinti, az egész város életminőségének javítását szolgálja. Kiemelte: sokak összehangolt, fegyelmezett munkájára volt szükség ahhoz, hogy a projekt megvalósítására rendelkezésre álló néhány hét alatt a munkát maradéktalanul be tudják fejezni. Az alpolgármester köszönetet mondott az összefogásban résztvevőknek és örömét fejezte ki a pályázat és a megvalósítás sikeres lebonyolítása miatt.

forrás: szentendreihirek.hu

Galéria

SzentendreHelyiközépületek energetikai korszerűsítése