2024.07.19, Péntek

Közlekedik a család Pest megyei döntője

2016.05.23. 15:21

Az ORFK által az idei évre meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét a Ceglédi Autóház Kft-vel együttműködve Cegléden rendezte meg.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság által az idei évre meghirdetett „Közlekedik a család” elnevezésű közlekedésbiztonsági vetélkedő megyei döntőjét a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Ceglédi Autóház Kft-vel együttműködve 2016. május 21-én, Cegléden rendezte meg.

A már nagy hagyományokkal rendelkező vetélkedő megnyitóján jelen volt Dr. Németh Gyula r. ezredes, a Pest megyei rendőrfőkapitány gazdasági helyettese, Török Csaba r. alezredes, a Ceglédi Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Ménkű Szilvia r. alezredes megyei közlekedésrendészeti osztályvezető, Hegedűs Ágota Cegléd Város alpolgármesterevalamint Mentes Nándor, a Ceglédi Autóház ügyvezetője is.

Dr. Németh Gyula r. ezredes a megnyitón elmondta, hogy a közlekedésbiztonság, a helyes közlekedésre való nevelés során kiemelkedő szerepe van a szülőknek, a szülői példamutatásnak. Hangsúlyozta, hogy a „Közlekedik a család” vetélkedő, valamint a Pest Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által kitalált és megalkotott feladatok teljes mértékben megfelelnek annak, hogy a családokat felkészíthessük a példamutató közlekedésre, a szabályismeretek felelevenítésére.

A rendezvényen 8 család szállt versenybe, akik a megnyitó után a Balesetmegelőzési Bizottság által összeállított állomásokon teljesítették a feladatokat.

A gyakorlati feladatok végrehajtása után az eredményhirdetés következett. A Ceglédi Autóház, valamint a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából minden család egy-egy emléklapot és egy-egy ajándékcsomagot vehetett át.

A harmadik a budaörsi Németh család, a második pedig a vasadi Matyó család lett. Jutalmuk egy-egy ajándékutalvány, kupa és oklevél volt.

A 2016. évi „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedő Pest megyei fordulóját a ceglédi Nádházi nyerte meg. Jutalmuk egy Karancsaljai pihenés, melyet a MOTORVÉD Polgárőr Egyesület Elnöke ajánlott fel, valamint ők képviselhetik a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot a 2016 júniusában megrendezésre kerülő országos döntőn.

forrás: police.hu

Galéria

Fókuszbanközlekedésbalesetrendőrség