2024.07.24, Szerda

közlekedés

50 autóbusszal újul meg a budapesti járműpark 2025-től

2024.06.16

Helyi

Ötven vadonatúj csuklós dízelautóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba. A modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát buszok 2025. második felétől ütemezetten állnak forgalomba annak köszönhetően, hogy a BKK a lejáró operátori szerződés pótlásául közbeszerzési eljárást folytatott le közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére. Az új járművek a kor elvárásainak megfelelő felszereltségükkel szolgálják a Budapesten utazók kényelmét.

Egyhetes országos ellenőrzést tart a rendőrség a utakon

2024.06.14

Országos

Jövő hétfőtől egyhetes országos akciót tart a rendőrség az utakon, amelynek célja az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyek kiszűrése - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata csütörtökön a police.hu oldalon.

A hétvégén közlekedési változások lesznek a fővárosban a Kispesti Városünnep miatt

2024.05.31

Helyi

A hétvégén közlekedési változások lesznek a Kispesti Városünnep miatt, többek között lezárják a XIX. kerületi Ady Endre út egy részét - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Még több valós idejű MÁV-vonat és VOLÁNBUSZjárat a BudapestGO-ban

2024.04.30

Helyi

Egy új fejlesztésnek köszönhetően április végétől a BudapestGO felhasználói már valós időben, a járatok teljes vonalán nyomon követhetik, hogy hol jár az a Budapestet is érintő MÁV-vonat vagy VOLÁNBUSZ, amellyel utazni szeretnének. Az élő járatinformációkat az útvonaltervezések során is figyelembe veszi a BKK alkalmazása. Ennek köszönhetően a társaság ügyfelei pontosabban láthatják, hogy mikor érhetik el úti céljaikat.

Rangos közlekedési díjat kapott Budapest

2024.03.25

Helyi

Budapest 2008 után most újra elnyerte az Európai Bizottság díját a tavalyi Európai Mobilitási Hét keretében megvalósult programokért és fejlesztésekért. A brüsszeli díjátadón a szakmai zsűri méltatta a főváros erőfeszítéseit a közlekedésbiztonság növeléséért, a kerékpározók és a gyalogosok előtt megnyitott terek kiterjesztéséért és az energiahatékony közlekedési eszközök népszerűsítéséért.

Karbantartás miatt pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett hétfő éjszaka

2024.02.24

Helyi

A 6-os villamos helyett február 26-án éjszaka, hétfőről keddre virradóra pótlóbusz jár karbantartás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Február 5-től tovább bővíti a BKK az első ajtós járatok körét

2024.02.04

Helyi

Dél- és észak-budai vonalakra, hegyvidéki buszjáratokra, valamint két kelet-pesti járatra terjeszti ki a hétköznap esti időszakra érvényes első ajtós felszállási rendet a BKK február 5-től, hétfőtől.

Új közlekedési tarifarendszer lép életbe márciustól

2024.01.09

Országos

Az ország- és vármegyebérlet marad, kedvezményes napi jegyeket vezetnek be.

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatosok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain

2023.12.22

Országos

A téli szünetben is díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-START, a GYSEV és a Volánbusz járatain a világoszöld Kajla útlevelükkel - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Elsősorban kidőlt fák miatt már mintegy 300 káresethez riasztották a tűzoltókat országszerte

2023.12.07

Országos

Továbbra is sok munkát ad a hóesés a tűzoltóknak: csütörtök fél 11-ig körülbelül háromszáz káresethez - elsősorban kidőlt fák és leszakadt faágak miatt - riasztották az egységeket - közölte a katasztrófavédelem az MTI-vel.

Magyar-szerb - BKK: számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani szombaton a Puskás Aréna környékén

2023.10.14

Helyi

A szombat este rendezendő Magyarország-Szerbia labdarúgó-mérkőzés előtt a Puskás Aréna környékén már 17 órától számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Kétezer rendőr vigyáz a tanulók és a közlekedők biztonságára az új tanév kezdetén az iskoláknál

2023.09.04

Országos

Országszerte kétezer rendőr teljesít szolgálatot az új tanév első napjaiban, segítve a megnövekedett forgalomban a fiatalok biztonságos eljutását az iskolába, illetve onnan haza - közölte hétfőn Csepelen, sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Káli-kör néven éjszakai körjáratokat közlekedtet a Volánbusz a nyári időszakban

2023.06.23

Országos

Éjszakai járatokat közlekedtet a Káli-medencében, Badacsony, Szigliget, Keszthely és Hévíz környékén a Volánbusz hétvégente - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Negyven új sebességmérő készüléket szerezett be a rendőrség

2023.05.17

Országos

Közbeszerzési eljárás keretében beszerzett 40 új sebességmérő berendezést mutatott be a rendőrség sajtótájékoztató keretében - írta a police.hu kedden.

Hétfőtől országszerte közúti ellenőrzéseket tart a rendőrség

2023.05.08

Országos

Országos közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség hétfőtől vasárnapig - tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Jönnek a belső kódmatricák a villamosokra és a HÉV-ekre

2024.06.15

Helyi

A bliccelés elleni programja következő állomásaként bővíti a jegyérvényesítési lehetőségeket a BKK. Júniustól több lépésben a villamos és HÉV-szerelvények járművezető fülkéin is jegyérvényesítő matricákat helyez ki a közlekedési társaság, hogy mindenkinek lehetősége legyen időben „lecsippantani” a jegyét. Július végére az autó- és trolibuszok mellett immár minden felszíni járműtípus utasterében egységesen elérhetővé válik a belső mobiljegy-érvényesítés.

Rendezvény miatt lezárják péntek este a Hősök tere könyékét

2024.06.13

Helyi

Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani péntek estétől a Hősök terén, a Kós Károly sétányon, illetve az Andrássy út és a Hermina út egy szakaszán, az érintett tömegközlekedési járatok módosított útvonalon közlekednek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Újra nosztalgiaszezon Budapesten

2024.05.06

Helyi

Visszatérnek a nosztalgiajáratok a fővárosba, ismét megjelennek az utakon és a vágányokon a muzeális járművek. Budán és Pesten is lehet majd villamosozni, de még a nyár beköszönte előtt kigördülnek a garázsokból azok a buszok és trolibuszok is, melyek a XX. században voltak jellemzőek Budapestre.

ÉKM: készül az új KRESZ

2024.04.04

Országos

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetéssel megkezdi a KRESZ megújítását.

Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat

2024.03.06

Helyi

Fontos határidő közeleg: március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat. Ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen vehessék igénybe a budapesti közösségi közlekedést, mindenképpen szükséges az érvényesítés.

Egyhetes országos ellenőrzést tart a rendőrség a közutakon

2024.02.16

Országos

Egyhetes országos akciót tart a rendőrség a közutakon. Célzottan a nehéz tehergépkocsikat és az autóbuszokat ellenőrzik majd - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon.

Útinform: téliesek az útviszonyok az ország több részén

2024.01.19

Országos

A havazás miatt télies útviszonyok fogadják az autósokat a Dunántúl déli felén, a Duna-Tisza közi területeken, az Északi-Középhegységben és a Tiszántúlon is - közölte az Útinform péntek délelőtt a honlapján.

Januártól több gyorsforgalmi útszakaszra kell sztrádamatricát venni

2024.01.03

Országos

Január 1-jétől több, személyautóval eddig ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszra is sztrádamatricát kell váltani - figyelmeztetett az Útinform vasárnap a honlapján.

Országos ellenőrzést tart a rendőrség a jövő héten

2023.12.08

Országos

Országos akciót tart a rendőrség jövő héten az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő emberek célzott kiszűrésére - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a police.hu oldalon.

Hétfő délutántól forgalmirend-változás lép életbe a budafoki körforgalom építése miatt

2023.11.24

Helyi

Célegyenesbe fordul a XXII. kerületi útépítés, már jól látszik a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom formája. A kapcsolódó munkák miatt november 27-étől, hétfőtől módosul a jelenlegi forgalmi rend a környéken. A Budapesti Közlekedési Központ az alábbiakban összefoglalja a közúti közlekedést és a közösségi közlekedést érintő tudnivalókat.

Változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje szeptember második felében

2023.09.14

Helyi

Karbantartás miatt szeptember 16. és október 1. között több ütemben változik a H5-ös HÉV közlekedési rendje - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

BKK: felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői út egy szakaszát a XVIII. kerületben

2023.07.08

Helyi

Felújítás miatt egyirányúsítják az Üllői utat a XVIII. kerületi Petőfi utca és a Béke tér között a városközpont felé szombattól - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút

2023.06.02

Országos

Idén kiemelt figyelmet fordít az útmenti növényzet kaszálására a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - közölték pénteken az MTI-vel, rámutatva: ennek nemcsak esztétikai, hanem közlekedésbiztonsági szerepe is van.

A jövő járműve Budapesten - elektromos buszt tesztelnek a fővárosban

2023.05.11

Helyi

Egy héten keresztül a Budapesten közlekedők is megismerhetik a világ egyik legmodernebb, kifejezetten a nagyvárosi közlekedésre tervezett elektromos buszát: május 11-től május 18-ig a fővárosban közlekedik a Mercedes-Benz eCitaro legújabb generációs akkumulátoros hajtású járműve. A szinte zajtalanul, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedő busz az e210-es vonalon, a Normafa és a Gyöngyösi utca között, a Lánchídon át jár, és mindenki ingyenesen próbálhatja ki azt az elkövetkezendő napokban.

MÁV: két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába

2023.04.20

Helyi

Két óránként lehet eljutni vonattal Budapestről Prágába, a két főváros között a szerelvények 7 óra alatt teszik meg az utat - hívta fel a figyelmet a MÁV szerdán az MTI-nek küldött közleményében.