2024.02.25, Vasárnap

„Közös nevezőn” rendőri tréning a körzeti megbízottaknak

2016.04.12. 10:16

A pályázati projekt keretében újabb, három napos tréningen vettek részt a Pest megyei körzeti megbízottak. 

Hirdetés

A pályázati projekt keretében újabb, három napos tréningen vettek részt a Pest megyei körzeti megbízottak. A program ezen részének végső célja a rendőr kis közösségekben való szerepének erősítése, intézkedési hatékonyságának javítása, valamint a közösség életét befolyásoló konfliktusok észlelése és kezelése. A tréningek elméleti – konfliktuskezelés, kommunikációs technikák – és gyakorlati részből álltak, melyeken keresztül lehetőség adódott a problémás szituációk, élmények egymással történő megosztására és a lehetséges megoldások elsajátítására. A résztvevők megismerkedhettek a konfliktuskezelés alapjaival és a mediációs eljárás fő lépéseivel.

Mint ahogy arról korábban hírt adtunk, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósuló pályázati projekt keretében hosszú távú együttműködési megállapodást kötött 2016. január 25-én a Pest Megyei Kormányhivatallal a gyermek- és áldozatvédelmi feladatok közös végrehajtásának és ellenőrzésének még hatékonyabbá tétele, továbbá a gyakorlati munkamenet egységesítése és a célirányos együttműködés feltételeinek biztosítása érdekében.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a képzés folytatásaként 2016. április 4. és április 6. között egy 30 órás tréninget tartott a megye azon körzeti megbízottjai részére, akik olyan településen teljesítenek szolgálatot, ahol tízezer főnél kevesebben élnek. Az akkreditált képzésen így 16 Pest megyei rendőr vett részt.

forrás: police.hu

Galéria

Helyirendőrségbűnügykonfliktuskezelés