2024.06.15, Szombat

Hiánypótló szoborpark nyílik a Stefánia Palota kertjében

magyarepitok.hu

2016.09.30. 10:44

Közel félszáz nagyméretű alkotás egy időben jelenhet meg, amire eddig nem volt példa a magyar szobrászművészetben.

Október 12-én Budapesten a Stefánia Palota (Stefánia út 32.-40.) kertjében megnyílik a Stefánia Szoborpark első Őszi Tárlata. A szervező Magyar Kultúra Egyesület közleményéből kiderül, a kiállítás a kortárs magyar szobrászművészet összes irányzatát felvonultató tárlatok helyszínévé válik.

A magyar építőiparban meghatározó A-Híd Zrt. a Magyar Kultúra Egyesület és a Stefánia Szoborpark rendezvényeinek főtámogatójaként segíti a projektet.

A rendezvény hiánypótló, miután a szobrász tárlatok általában kisplasztikákat mutatnak be helyhiány és a szállítás költségei miatt. Ezt a problémát feloldva most közel 50 nagyméretű, köztéri méretű alkotás egy időben jelenhet meg, amire eddig nem volt példa a magyar szobrászművészetben. A kiállítás anyaga félévente megújulva Tavaszi és Őszi Tárlatok keretében jelenik majd meg.

A közleményben az áll, a magyar kultúra iránt elkötelezett A-Híd Zrt. mellett egyéb piaci szponzorok is jelentős részt vállalnak a kiállítások létrehozatalában. A kezdeményezést a Magyar Honvédség a művek helyszínre szállításával, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központ pedig a helyszínnel és egyéb szükséges eszközök biztosításával segíti.

Kultúraépítőipari cégekA-Híd Zrt.