2024.04.18, Csütörtök
Lecsó, chili, patchwork - fesztiválok tömkelegét rendezik a megyében
solymaronline.hu

Lecsó, chili, patchwork - fesztiválok tömkelegét rendezik a megyében

Facebook, vaconline.hu, budaorsiinfo.hu

2016.08.12. 09:52

Elsősorban a gasztronómia és a kézművesség jegyében várják az érdeklődőket Budaörsön, Nagymaroson, Solymáron és Vácon is a hónap végén, illetve szeptember elején.

Hirdetés

Augusztus 26-28. - Országos Foltvarró Fesztivál, Budaörs

A Magyar Foltvarró Céh által szervezett fesztivál keretében két helyszínen – a budaörsi Városházán és a PostArt Galériában – nyolc kollekcióból álló kiállítást nézhetnek meg a látogatók. A PostArt Galéria udvarán nyitott műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők, ahol szakértő foltvarrók segítségével lehetőséget biztosítanak ajándéktárgyak megvarrására.

A rendezvény keretében emellett a Jókai Mór Művelődési Központban vásár, valamint kiállítások, tanfolyamok és gyermeksarok várja a látogatókat. A három napos nagyszabású patchwork ünnep díszvendége az izraeli Encounters csoport lesz, akik a kifejezetten erre az eseményre készült Teremtés című kollekciójukat mutatják be. A Magyar Foltvarró Céh tagjai és a budaörsi lakosok ingyen látogathatják a kiállításokat, a többi érdeklődő számára 1000 Ft-ba kerül a belépőjegy. A vásár és a PostArt Galéria udvarán rendezett nyitott műhelyfoglalkozások ingyenesek.

Augusztus 27. 10 órától - IV. Nagymarosi Csípős Fesztivál

A rendezvény először baráti bulinak indult, melynek célja a Nagymarosi Termelői Piac felrázása volt. Mostanra a Nagymaros főterén tartott fesztivál keretében nem csak a helyi, hanem az ország minden tájáról érkezett termelők csípős termékeit egyaránt megkóstolhatjuk.

Lesz csípős evő verseny, főzőverseny, paprika szépségverseny, tombola. Koncertet ad: Erős Pista (Red Hot Chili Peppers tribute), Derby zenekar (utcabál), Csermely zenekar (folk rock), Laci akusztik band (akusztik punk), Suhaly együttes (népzene), Wildenrosen táncegyüttes. Emellett standup comedy Bihari Gellérttel, kézműves sarok és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

Szeptember 3. 16 órától - V. Solymári Chili Fesztivál

Az ország minden szegletéből chilitermelők gyűlnek össze Solymáron a Templom téren, hogy kedvet csináljanak a növénytermesztéshez. Emellett természetesen termékeiket is megvásárolhatjuk majd. A cserepes chili paprikáknak szépségversenyt rendeznek, a ‪#‎HunHot 2016 elnevezésű versenyen pedig a magyar chilis termékek indulhatnak el.

Szeptember 3. - XII. Váci Lecsófesztivál

Az ízletes lecsókat és lecsó jellegű ételeket bográcsban főzik meg a résztvevő csapatok, akik közül kihirdetik a legfinomabb lecsót elkészítő nyertest. A rendezvény keretében idén először sor kerül a Váci Ikertalálkozóra is a város főterén, 10 órától. A regisztrált ikrek ajándékot kapnak, valamint 14 órakor csoportkép is készül.

VácBudaörsKultúrakoncertSolymárgasztronómiaNagymaroskézművesség