2024.05.18, Szombat

Újjászületik Karinthy egykori törzshelye

pestpilis.hu

2016.08.24. 15:56

Más külsővel, új étlappal és trendkövető programokkal nyit ősszel a Hadik Kávéház Budán. Szeretnék viszont megtartani az alkotásra ösztönző légkört.

Féltékenységi drámáktól, botrányoktól, szócsatáktól volt hangos Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes idejében a Hadik Kávéház. A kultikus helyre alkotni és szórakozni jártak a század nagyjai, igazi bohém találkozóhely volt, ahol egy-egy jól sikerült vers után elihatták a kapott gázsit. Itt vettek fel Bőhm Aranka barátnői először nadrágot a szoknya helyett, és itt tartották beöltözős, vagy épp vetkőzős farsangjaikat is a húszas évek hírességei.

A kultikus Bartók Béla úti hely most nemcsak külsőben, étel- és itallapjában, hanem programkínálatában is megújul. Az átalakítás már javában zajlik, hogy elkészüljön a szeptemberi megnyitóra. A design egyszerre tartja majd a lépést az aktuális trendekkel, és őrzi meg a hely irodalmi szellemiségéhez illő környezetet. Közben művészek és művészetek találkozóhelye marad, ahol az irodalmi koktélok mindenkiben felszabadítják az alkotót.

 

Slam poetry és lánger

A szeptemberben újranyitó Hadik célja, hogy az inspiratív alkotói szellemiséget továbbörökítse, miközben követi az aktuális trendeket és a vendégek igényeit. A Vadászszezon nevű slam poetry bajnokság fordulói mellett ezentúl minden hétfőre jazzkoncerteket szerveznek, szombatonként pedig népszerű kortárs írókkal beszélgetnek majd az Irodalmi brunch-on.

Az új étlapon minőségi alapanyagokból készült különlegességek lesznek, amelyek Apor Bálint tehetségét dicsérik. A fiatal séfet egyenesen a Gundel Étteremből sikerült a Hadikba csábítani, ahol például Lángert (lángosba csomagolt burgert), és egy Hadikra specializált Kacsatriót készít majd. Az étlap mellett az italkínálat is átalakul: csapolnak majd kézműves söröket, és lesznek irodalmi koktélok is.

Galéria

KultúraBudapestkávéház