2024.03.29, Péntek

Tévébebújás és szitaműhely a program a LuMú-ban szombat éjjel

MTI

2017.06.23. 12:58

A Múzeumok éjszakáján a közönséget exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés, dj szett, homlokzati fényfestés és biciklis városnézés is várja a Kortárs Művészeti Múzeumban.

Hirdetés

Szombaton a látogatók is belebújhatnak a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (LuMú) teraszán felépített tévéinstallációba, amellyel Halász Károly legendás fotóakciói elevenednek meg. Az első száz látogató, aki a Ludwig Múzeumban vásárolja meg Múzeumok Éjszakája karszalagját, ajándék polaroid fényképet kap, amely a tévébe bújást örökíti meg - közölte a múzeum.

A LuMú programjai elsősorban a Párhuzamos Avantgárd - Pécsi Műhely 1968-1980 és az El nem kötelezett művészet - Marinko Sudac gyűjteménye című időszaki tárlatokhoz, valamint a Westkunst/Ostkunst című új állandó kiállításhoz kapcsolódnak. A Pécsi Műhely kapcsán szervez beszélgetést a múzeum a művészcsoport tágabb kulturális környezetéről a pécsi Jelenkor folyóirat tagjainak közreműködésével, majd Pécshez kötődő írásaikból olvas fel Kiss Tibor Noé, Parti Nagy Lajos és Tóth Krisztina. Fábry Sándor író, humorista szubjektív tárlatvezetést tart a kiállításban.

A Müpa kerékpártárolójától Tour de l'Art címmel indul a város kortárs alkotásait felfedező biciklis túra. A második emeleti gyerekfoglalkoztatóban az érdeklődők Pinczehelyi Sándor képzőművész által összeállított motívumokat szabadon felhasználva szitázhatnak egy képet egy táskára, melyet aztán magunkkal is vihetnek: a délutáni gyermek szitaműhelyt este felnőtteknek szóló foglalkozások követik.

Az El nem kötelezett művészet című kiállítás bejáratánál a LuMú játékra invitálja a látogatókat, akik a megadott feladatok elvégzésével éves bérletet nyerhetnek. Gőgös Ágota és Kónya Béla Joe Tilson művének restaurálásáról szóló előadása a műtárgysorozat restaurálási problémait és a technológia alapú kortárs műtárgyak reprodukciójának lehetőségeit járja körül, majd a Ludwig Múzeum levetíti David Lynch: Az én művészetem (David Lynch: The Art Life) című dokumentumfilmjét is.

Galéria

Kultúramúzeumprogramok