2023.10.04, Szerda

Tizenöt hegedűkészítő-mester mutatja be munkáját Budán

mti, pestpilis.hu

2018.03.04. 12:08

A Fonóban megrendezett 7. Wine and Violin Szalon során ki is lehet próbálni a hangszereket.

Hirdetés

Idén április 7-én és 8-án tartják meg a mesteri hegedűkről és kiváló borról szóló Wine and Violin Szalont. A hetedik alkalommal megrendezett eseményre a fővárosi Fonó Budai Zeneházba várják az érdeklődőket, ahová tizenöt hegedű- és két csellókészítő jön el. A művészekkel egy-egy pohár mellett elbeszélgethetnek a látogatók és kezükbe vehetik a vonót is.

 

Koncertekkel is várják az érdeklődőket

A Wine and Violin mindkét estéjén színvonalas koncertet hallgathatnak meg a zeneszeretők. Szombat este Kokas Katalin hegedűművész és Kokas Dóra csellista ad koncertet a nagyteremben, ahol a zenészek Maurice Ravel Szonáta hegedűre és csellóra, valamint Kodály Zoltán Duó hegedűre és gordonkára című darabjait adják elő. Vasárnap az Opera Vonósnégyes mutatja be a az opera- és a kvartettművekből gyűjtött válogatását.

 

 

Az idei szalonra Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergő, Gollob Balázs, Guminár Tamás, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Lakatos László, Nagy András, Popara Nikola és Székely Márton hegedűkészítők jönnek el.

Kultúraborzenekomolyzenehegedűcselló

Ajánljuk még