2024.04.25, Csütörtök

Fesztiválhelyszín lesz a Zeneakadémia a jövő héten

mti

2018.07.22. 12:52

A hétfőn kezdődő Fesztiválakadémia rendezvénysorozatban fellép többek között Shlomo Mintz hegedűművész, valamint Natalie Clein és Danjulo Ishizaka csellisták is.

Hirdetés

Különleges zenei programsorozattal várja jövő hétfőtől vasárnapig a fővárosi Zeneakadémia az érdeklődőket – derül ki a szervezők tájékoztatójából. A Kokas Katalin és Kelemen Barna által megálmodott Fesztiválakadémiát először 2016-ban tartották meg, idén így harmadszor tartják meg a neves nemzetközi és hazai művészek koncertjeit is magába foglaló rendezvényt Budapesten.

A klasszikus zene kedvelői olyan előadókat hallgathatnak meg az egyhetes programsorozatban mint Shlomo Mintz hegedűművész, vagy Natalie Clein és Danjulo Ishizaka csellóművész. A fellépők között szerepel még többek között Yuri Zhislin (hegedű, brácsa), Kokas Katalin (hegedű, brácsa), Kelemen Barnabás (hegedű), illetve Natalia Lomeiko (hegedű) is.

A klasszikus zenei héten több matinékoncertet is szerveznek, melyek a közös családi művelődést is megkönnyítik. Emellett szintén külön a fiataloknak szól a Fehár Ilona Nemzetközi Hegedűverseny is, melyet az akadémia közelében található Bartók Béla Konzervatóriumban rendeznek meg négy, 18 éven aluli korosztály számára.

Kultúrazeneklasszikus zeneZeneakadémia