2024.04.19, Péntek

Izgalmasan indul az ősz az idén 15 éves A38 hajón

MTI

2018.09.04. 16:46

Koncertekkel, kiállításokkal és képzésekkel várják az érdeklődőket.

Hirdetés

Az A38 is megkezdte új „évadát”, izgalmas fesztiválokkal és koncertekkel várják a közönséget. A 15. évét ünneplő szórakozóhely továbbra is az együttműködésekre építkezik, aminek kiemelkedő partnerei a Sziget fesztivál, az MTVA, más európai klubok, a MU Színház, Újbuda Önkormányzata, a CAFe Budapest és a Diákhitel Központ – derült ki az MTI híréből.

A MU Színházzal és Újbuda Önkormányzatával együtt szeptember 27-től 30-ig immár 14. alkalommal rendezik meg az Újbuda Jazz Fesztivált. Erre jön új lemezével a német Jazzanova, fellép a Kéknyúl, a Bujdosó János Trió, a Kodály Spicy Jazz, a Shaibo, a tíz évvel ezelőtt megjelent első szólólemezét, a First One-t újraeljátszó Sena, Judie Jay és a Singas Project. A MU Színházban- Márkos Albert és Mezei Szilárd duója, Barry Guy, Maya Homburger és Zlatko Kaucic brit-svájci-szlovén trió játszanak majd.

Az Akusztik poprock-koncertsorozat sikere nyomán elindult a Jazz Akusztik-széria, amely a hazai dzsessz színtér számos kiválóságát mutatja be a Petőfi TV képernyőjén.

Az ingyenes koncertsorozatban hamarosan látható lesz Barabás Lőrinc, Török Ádám, a Syrius Legacy és Tóth Vera is, a Jazz Akusztikból egy-egy számot a Petőfi Rádió is műsorra tűz.

 

A képzőművészet is képviselteti magát

Az A38 képzőművészeti kínálatában szeptemberben állítja ki képeit a Kiállítótérben Ádám Zoltán, drMáriás pedig bemutatja retrospektív anyagát. Novemberben lesz a Diákhitel Központtal közös, a középiskolásoknak és a felsőoktatásban tanulók számára meghirdetett fotó- és képzőművészeti pályázat díjkiosztója.

Októberben ismét indulnak az A38 szakmai képzései. Váczi Kristóf, az A38 Akadémia vezetője elmondta: ötödik éve zajlanak a sikerrel ezek a kurzusok. Szeptember 9-én lesz a képzési nyílt nap; az induló hangosítói, világítástechnikusi, valamint mozgóképgyártó-képzések Európa-szerte elfogadott OKJ-bizonyítványt adnak.

KultúrakiállításkultúrakoncertA38