2024.04.17, Szerda
A nagy Gatsbyt is megnézhetjük a Vígszínházban
Illusztráció - Anna Karenina

A nagy Gatsbyt is megnézhetjük a Vígszínházban

MTI

2019.05.05. 10:24

A jövő évadban olyan nagy sikerű darabokat is láthat a közönség, mint a Mágnás Miska vagy az Anna Karenina.

Hirdetés

Klasszikus és új művekkel várja a közönséget a jövő évadban a Vígszínház, amelynek bemutatói között van A nagy Gatsby és a Mágnás Miska, továbbá Molnár Ferenc, Spiró György, Tolsztoj, Synge és Shakespeare műve.

A Vígszínház társulata inspiráló, elgondolkodtató előadásokkal, nem szokványos, formabontó produkciókkal várja közönségét a jövő évadban - olvasható a színház közleményében.

A Vígszínház nagyszínpadán új zenés darab születik, A nagy Gatsby címmel. F. Scott Fitzgerald azonos című regénye színpadi változatának zenéjét Kovács Adrián komponálta, szövegkönyvét és dalszövegeit Vecsei H. Miklós, a színpadi adaptációt ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki az előadás rendezője is.

Szintén a nagyszínpadon láthatja a közönség Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor Mágnás Miska című operettjét, Eszenyi Enikő rendezésében. A darabot mintegy húsz év után tűzi újra műsorra a Vígszínház.

Molnár Ferenc A doktor úr című vígjátéka Zsótér Sándor rendezésében látható a nagyszínpadon. A színház legendás háziszerzője először ezzel a darabbal mutatkozott be és aratott sikert a Vígszínházban.


Nemzetközi művek is lesznek a színpadon

Spiró György Honderű című komédiáját a Pesti Színházban mutatják be, Valló Péter rendezésében. Lev Tolsztoj Anna Karenina című műve szintén a Pesti Színházban látható. Tolsztoj remekművét Roman Polák, a Szlovák Nemzeti Színház rendezője állítja színpadra.

A bemutatók között szerepel J. M. Synge A nyugati világ bajnoka című műve is. A darabot a Pesti Színházban Rudolf Péter állítja színpadra. A II. Richárd című drámával folytatódik a Vígszínház Shakespeare-sorozata. Az előadást a nemzetközi hírű kolozsvári alkotó, Tompa Gábor rendezi.
 

KultúraVígszínházszínházelőadás