2024.03.28, Csütörtök
A régi idők karácsonyait élhetik át újra a látogatók az Országos Széchényi Könyvtárban
Illsztráció

A régi idők karácsonyait élhetik át újra a látogatók az Országos Széchényi Könyvtárban

MTI

2019.12.08. 08:08

A rendhagyó tárlaton karácsonyi tematikájú diafilmes válogatást láthatnak az érdeklődők.

Hirdetés

A régi idők karácsonyait élhetik át újra a látogatók az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK), ahol a 20. századi karácsonyaink - adventi körkép című kiállítás kultúr- és társadalomtörténeti szempontból mutatja be, hogyan formálódtak az ünnepi szokások a világháborúk, válságok és politikai változások idején.

A tárlaton karácsonyi tematikájú diafilmes válogatást láthatnak az érdeklődők, például Weöres Sándor: Suttog a fenyves és a Száncsengő című művei is megelevenednek. A diafilmekből minden hétköznap délután vetítéseket rendeznek. A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött..

A diafilmek mellett múlt századi képeslapokkal, plakátokkal, valamint a könyvtár munkatársainak személyes családi karácsonyi fotógyűjteményeivel is kiegészül a kiállítás anyaga. A falakon évtizedek bontásában jelennek meg a régi ajándékok, játékok, korra jellemző érdekességek. A kiállítótereket a karácsonyhoz köthető tárgyak, régi irattartók kötik össze, utóbbiak apró ajándékokat rejtenek a látogatók számára - írja a közlemény.

KultúrakönyvtárOrszágos Széchényi Könyvtárkarácsonykiállításkultúra