2024.05.02, Csütörtök
Tehetségek határok nélkül: Leona Lewis, Rina May, Tasha Tarusova

Tehetségek határok nélkül: Leona Lewis, Rina May, Tasha Tarusova

2023.12.17. 10:00

16 évet vártam arra, hogy Leona Lewis brit énekesnőt élőben láthassam és hallhassam: egy álom vált valóra december 12-én a londoni Eventim Apolloban a Christmas with Love 2023 turné keretén belül.

Hirdetés

A 2006-os brit X-Factor nyertese minden idők legsikeresebb tehetségkutatós versenyzője. Első, 2007-ben megjelent Spirit című albuma 10 millió példányban kelt el világszerte, olyan, a koncerten is előadott listavezető slágerekkel, mint a Bleeding Love, a Better In Time és a Run. A mai napig több, mint 35 millió hanghordozót adott el.

 

Leona Lewis a közönség soraiban

 

Leona sikere kivételes, 4 oktávos hangján túl egyedi szépségében, kisugárzásában, szerénységében és közvetlenségében rejlik, amelyről bárki megbizonyosodhatott, aki részt vett a zömében karácsonyi dalokat felvonultató másfél órás hangversenyen, köztük olyan klasszikusokkal, mint a Winter Wonderland, a Santa Claus Is Coming To Town és az O Holy Night.

A koncert végén Leona felhívott a színpadra egy Rina May nevű lányt énekelni, aki felszántotta a világot jelentő deszkákat kirobbanó tehetségével. A metrón hazafelé tartva beszélgettünk egy jót Rinával, miután közel egy tucatnyian énekeltük Mariah Carey All I Want For Christmas Is You című megaslágerét: biztattam, hogy folytassa az éneklést, amire azt mondta, hogy csak miattam így tesz, megöleltük egymást, majd jó szívvel ajánlotta Instagram és Spotify oldalát.

 

Rina May az Eventim Apollo színpadán

 

3 napos londoni tartózkodásomat meglepő módon mégsem az angol díva koronázta meg zenei szempontból. A koncert másnapján pont akkor érkeztem a Leicester Square-re, amikor felcsendült a 4 Non Blondes egykori amerikai rockbanda 1992-ben kiadott, What's Up című dala egy londoni ukrán feltörekvő énekes hölgy, Tasha Tarusova előadásában. Ez azon kevés dalok egyike, amelyen bárhol, bármikor képes vagyok percekig, keservesen zokogni: most sem történt másképp. Van valami iszonyatosan mély fájdalom ebben a dalban, amely felkavarja, megcsavarja, majd átmossa az ember lelkét.

Amikor véget ért a dal, megkérdezte Tasha, hogy történt-e velem valami, amire azt válaszoltam, hogy imádom ezt a dalt, nagyon gyönyörűen énekelte, és ahogyan a tábláján kérte, megpróbálok segíteni abban, hogy beinduljon a zenei karrierje. Máris küldöm ezt a cikket egy kedves lemezkiadós ismerősömnek. A tehetség nem ismer határokat. 

 

Tasha Tarusova a Leicester Square-en

 

Kürti Krisztián

Galéria

KultúraLeona LewisRina MayTasha Tarusova