2024.07.13, Szombat
Geszti Pétertől István, a királyig számtalan program vár mindenkit Veresegyházán
Mézesvölgyi nyár

Geszti Pétertől István, a királyig számtalan program vár mindenkit Veresegyházán

Magyar Nemzet

2024.06.23. 08:00

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Mézesvölgyi nyár fesztivált, Veresegyháza Pest vármegye egyik legnagyobb összművészeti rendezvénye.

Június 22-én elkezdődik a veresegyházi Mézesvölgyi nyár - adta hírül a Magyar Nemzet, amely az egyik legnagyobb összművészeti fesztiválnak számít az országban, és nemcsak az 1900 férőhelyes nézőtere miatt. A Veres 1 Színház által szervezett eseménysorozat ugyanis egészen augusztus 31-ig tart és ezalatt az idő alatt rengeteg színházi előadást, musicalt, vígjátékot láthat a közönség, de lesznek koncertek is.

A huszonhárom este húsznál több programot tartogat: hét színház viszi el sikerdarabjait Veresegyházra, ahol a három nagykoncert egyikét az idei sztárvendég Gipsy Kings by Diego Baliardo adja majd. Fellép Rapül az idő címmel a 60 éves Geszti Péter és zenekara, de koncertműsor keretében hallhatjuk majd Szörényi Levente és Bródy János legendás rockoperáját, Az István, a királyt is Feke Pál rendezésében. Utóbbi, monumentális, mozgó díszletelemekkel és látványos pirotechnikával gazdagított előadáson Feke Pál mellett színpadra lép mások mellett Dolhai Attila, Malek Andrea és Miller Zoltán is.

Július 15-én Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? című önálló estjét láthatja a közönség, 17-én pedig Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényének színpadi változatát láthatjuk a Pannon Várszínház előadásában, Vándorfi László rendezésében. Egymás után két estén, július 29-én és 30-án is műsorra kerül a Játékszínben futó sikerdarab, a Menopauza, augusztus 3-án pedig Agatha Christie sokszoros rekorder színpadi krimijét, az Egérfogót láthatják a nézők. 

Az eredetileg 1952-ben bemutatott darab különlegessége, hogy ez tartja a legtöbbet játszott színházi produkció csúcsát a londoni West Enden: eddig 26 ezerszer gördült fel miatta a függöny.

Másnap a Veres 1 Színház társulatának előadásában láthatjuk a Padlás című darabot, augusztus 16-án Halász Judit ad koncertet, 29-én pedig a Hevesi Sándor Színház vendégelőadása, az Indul a bakterház kerül műsorra.

A zenei produkciók közül kiemelkedik az idei külföldi sztárfellépő, a Gipsy Kings by Diego Baliardo. A 35 éves, Grammy-díjas együttes stílusában zenélő bandában az eredeti csapatot és az új generációt az alapító, Baliardo személye köti össze, s egyben biztosítja a folyamatosságot.  

Mézesvölgyi nyár programsorozatát augusztus 31-én a Szép nyári nap című, nagyszabású Neoton-musical zárja, melyet két részletben adnak elő a Veres 1 Színház művészei.  

KultúrafesztiválVeresegyházkoncertszínház