2024.07.19, Péntek

A Mapei társakra talált a szakemberhiány elleni harcban

2016.04.05. 10:54

A Mapei Kft. ügyvezetői igazgatója közös egyeztetésre invitálta az Országos Építőipari Szakember Találkozó együttműködő partnereit, akik együtt veszik fel a harcot a szakemberhiány ellen. 

Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetői igazgatója közös egyeztetésre invitálta az Országos Építőipari Szakember Találkozó együttműködő partnereit, akik együtt veszik fel a harcot a szakemberhiány ellen. A Mapei Kft. szerint az építőipari szakmunkások kiöregedése, a szakma megbecsülésének hiánya, a szakemberek tömeges elvándorlása, külföldi munkakeresése, és az utánpótlás hiánya már most is óriási zavart okoz az építőiparban, és úgy gondolják, azonnal kell lépéseket tenni, nem csak kormányzati szinten. A megjelent, és az iparághoz kapcsolódó, gyártó-, és forgalmazó cégek képviselői ezt csak megerősíteni és támogatni tudták.

Többek között jelen volt a Ford Petrányi, Migua, Dickies, Schüter System, Kapro és a Sigma. Ezen cégek együtt vágnak bele egy olyan nagyszabású kezdeményezésbe, amely még sosem volt Magyarországon. A közel 2 órás eszmecsere és egyeztetés után, a megjelent partnerek örömmel nyugtázhatták: igazán színvonalas szakmai esemény kerül majd megrendezésre, és aki kimarad, az lemarad.

Széles körben elterjedt, hogy a Mapei Kft március 9-én hadat üzent a szakemberhiánynak és ennek első akciójaként megrendezi az Országos Építőipari Szakember Találkozót, amellyel egyidőben Magyarországon egyedülálló segítő közösséget alapít - jelentette be az Markovich Béla ügyvezető. „25 éve segítjük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában. Ennek szerves része a szakemberek magas színvonalú képzése, de támogatása is, akik a 25 év alatt több ezer létrejött épülethez járultak hozzá, ezért kiemelten támogatjuk a szakemberek munkáját, és munkásságát. – nyilatkozta az ügyvezető.

Fejlődési lehetőség megteremtése

Szakmai képzések mellett, segítik majd a szakembereket, hogy sikeres vállalkozók legyenek, ehhez átadnak majd vállalkozói ismereteket, nyújtanak jogi segítséget és előnyös, közös beszerzéseket bonyolítanak majd együtt. A június 11-én megrendezésre kerülő ezerfősre tervezett esemény célja a tapasztalatcsere és segítségnyújtás és, hogy Magyarországon egyedülálló fórumot teremtsen a szakemberek számára. Részletek és jelentkezés a www.szakemberkozosseg.hu weboldalon.

forrás: Mapei Kft.

Galéria

GazdaságMapei Kft.Országos Építőipari Szakember Találkozószakemberhiányszakmunkások

Ajánljuk még