2024.06.20, Csütörtök

Megújul a Szent István Egyetem atlétikai pályája

2016.04.04. 14:05

Megújul a Szent István Egyetem atlétikai klubjának (GEAC) sportpályája.

A közel fél évszázada átadott egyetemi atlétikai stadion több generációt szolgált már ki. Jelentős felújítást ennek ellenére az átadása óta nem sikerült végrehajtani. A legutóbbi évek sikereinek, a Szent István Egyetem megújuló sportéletének, de leginkább az egyetem atlétikai klubjában (GEAC) folyó kiemelkedő munkának az eredményeképpen megújul az atlétikai pálya.

A Magyar Atlétikai Szövetség, a Magyar Kormány, ill. az EMMI segítségével támogatásban részesíti a GEAC atlétáinak mindennapos munkáját - erről írt alá szerződést néhány hete Gyulai Miklós a MASZ elnöke és Balázs Zoltán a SZIE Sport Kft. ügyvezetője.

Jelenleg a város egyetlen futásra alkalmas létesítménye ad otthont a versenyszerűen sportoló atléták edzéseinek, itt kerülnek lebonyolításra a városi és megyei szintű alapfokú és felmenő rendszerű diákolimpiai versenyek, a fogyatékkal élők atlétikai versenyei, valamint az egyetemi testnevelés és a szabadidős sporttevékenységek.  A város több köznevelési intézménye itt végzi el a tanulók felmérő futását, illetve alkalmanként a létesítményben tartja testnevelés óráit. 

A mai napig a Szent István Egyetem egyedül, saját erőfeszítéseiből próbált megfelelni a fenti feladatoknak; ezt a terhet igyekszik enyhíteni és a GEAC-ban folytatott kiváló szakmai munkát kívánja támogatásával segíteni a MASZ. A SZIE és a MASZ szoros kooperációja már több évre tehető, hiszen együttműködési megállapodás keretében közösen segítik  a sportolók tanulását is az Aegon - Tanulj és sportolj! programján keresztül.

 “A MASZ saját lehetőségei szerint nagy örömmel támogatja azt a magas szintű szakmai munkát, amely a Szent István Egyetemen és az egyetemi klub atlétikai szakosztályában folyik. Öröm látni a GEAC egyre növekvő atlétainak a számát, valamint az egyre sikeresebb sportolóit. Reményeink szerint a második ütemben a futósávok és a távolugró helyek kerülnek megújításra, amely kiemelt helyen szerepel a masz 2016-os létesítményfejlesztési elképzeléseiben.” -mondta Gyulai Miklós, a MASZ elnöke.

 “A Szent István Egyetem életében fontos szerepet tölt be a sport, annak támogatása és mindennapos bevezetése a hallgatók életébe. A jelenlegi egyetemi vezetés kiemelt célja az egyetemi sportélet magasabb szintre emelése, mind a verseny, mind pedig az utánpótlás és szabadidősportban. Ez a fejlesztés nagy sikere az egyetemen dolgozók közös munkájának, az egyetemi sportéletben és a GEAC atlétika szakosztályában tevékenykedő szakembereknek.  A Szent István Egyetem ezúton is köszöni, az atlétikai szövetség Egyetemre fordított figyelmét és a felújításhoz nyújtott jelentős támogatását.” –monda Figler Kálmán, kancellár.

 “A beruházás néhány napja elkezdődött: első lépcsőben a dobó és ugró atléták edzési körülményeinek javítása a cél; a várhatóan két hónapig tartó rekonstrukcióban a futókörön belüli területek kapnak rekortános borítást és a dobóhelyek kerülnek kialakításra. Ezzel párhuzamosan, saját erőből, a SZIE Sport Kft. a lelátó felújítását kezdheti majd meg. A munkálatok alatt kérjük mindenki szíves türelmét, hiszen a munkaterületek egyelőre sportolásra nem alkalmasak. A felújítás menetéről és a részletekről a későbbiekben is hírt adunk awww.sziesport.hu és a www.geac.hu honlapon.” –mondta Balázs Zoltán a SZIE Sport Kft. ügyvezetője.

forrás: szie.hu

 Fotó: dr. Sándor Mátyás László

Galéria

GödöllőHelyiSzent István Egyetematlétika