2024.07.21, Vasárnap

Mobil röntgengépekkel gyarapodott a kistarcsai Flór Ferenc Kórház

2016.02.24. 10:47

Négy, a legmodernebb technikával működő mobil röntgengéppel gyarapodott a kistarcsai Flór Ferenc Kórház eszközparkja, emellett korszerűsítették az intézmény nővérszállását is.

Négy, a legmodernebb technikával működő mobil röntgengéppel gyarapodott a kistarcsai Flór Ferenc Kórház eszközparkja, emellett korszerűsítették az intézmény nővérszállását is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a keddi ünnepélyes átadáson kiemelte, hogy az elmúlt öt évben több mint 322 milliárd forintot fordítottak a kórházakra, az intézmények 70 százalékában valósultak meg jelentős fejlesztések, részleges vagy teljes felújítás. Ezen felül több mint 100 milliárd forint értékben szereztek be nagy értékű gépeket, műszereket.
Közös érdek, hogy minél kevesebb időt kelljen a kórházban tölteni, ehhez pedig szükség van a fejlett infrastruktúrára, ami a gyorsabb gyógyuláshoz járul hozzá, másrészt pedig az alapellátás, a háziorvosi szolgálat megerősítésére, ez havi 150-160 ezer forint nettó pluszjövedelmet jelentett 2015-ben, és jelent 2016-ban is.
A folyamat gyorsítását és egyszerűsítését szolgálja az elektronikus egészségügyi szolgáltatások fejlesztése is.
Balog Zoltán szólt arról is, hogy az orvosok és az ápolók jó munkájának köszönhetően a magyar egészségügy európai színvonalon teljesít. A béremelésről szólva úgy fogalmazott: azt folytatni kell, s "bízom benne, hogy már ebben az évben tovább tudunk lépni". 
A miniszter a tárca számára fontosnak nevezte az egészségügyi dolgozók jövedelmének kérdését, hozzátette ugyanakkor, hogy "csak az ország teherbíró képességének arányában lehet előremenni".
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár most készül a kormány asztalára letenni azt a fejlesztési tervet, amelynek része, hogyan lehet tovább emelni a béreket.
A miniszter kitért a rezidensprogramra is, és elmondta, hogy először sikerült a létszámot feltölteni.
Trombitás Zoltán, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház főigazgatója a beruházásokat ismertetve közölte, hogy két területen történt uniós forrásból összesen 300 millió forintos fejlesztés: befejeződött a százszemélyes nővérszálló energetikai korszerűsítése, ami az energiaköltség harmadának megtakarítását teszi lehetővé, valamint a legmodernebb technológiájú röntgengépből tudtak négyet beszerezni. A készülékek minimális sugárterheléssel működnek, és a minőségi ellátás javítását, illetve a személyzet védelmét szolgálják.

forrás: mti

Galéria