2024.05.21, Kedd

Munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja

2016.05.05. 15:16

A Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a Váci Járási Hivatallal együttműködve munkáltatói fórumot rendezett a váci Madách Imre Művelődési Központban. 

A Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya a Váci Járási Hivatallal együttműködve munkáltatói fórumot rendezett a váci Madách Imre Művelődési Központban. A rendezvényen megemlékezést tartottak a „Munkabalesetben elhunyt, valamint megrokkant munkavállalók emléknapja” alkalmából gyertyagyújtással, egyperces néma felállással és egy kis installációval. A megnyitó beszédet dr. Maruszki Gábor, a Váci Járási Hivatal vezetője tartotta.

A megemlékezésen szó esett az emléknap története mellett az országos és megyei baleseti statisztika figyelemfelhívó számairól is. Tuboly László, a Munkavédelmi Ellenőrzési Osztály munkavédelmi felügyelője előadást tartott a munkavállalók kémiai biztonságával kapcsolatos munkavédelmi feladatokról, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzéshez szükséges feltétételek megteremtéséről és fenntartásáról.

Az emléknap zárásaként a Munkaügyi Ellenőrzési Osztály részéről Gajdos Nándor osztályvezető beszélt a munkaügyi ellenőrzést érintő aktuális kérdésekről és a munkaügyi hatóság intézkedési lehetőségeiről.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

Helyimunkaügymunkaügymunkabaleset