2024.05.23, Csütörtök

Munkaerőpiaci fórum Cegléden

2016.04.15. 11:54

Munkaerőpiaci fórumot tartott április 14-én Cegléden a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya.

Munkaerőpiaci fórumot tartott április 14-én Cegléden a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. A munkanélküliek megsegítésére létrejött programon részt vett Kiss Attila, a Pest Megyei Kormányhivatal kabinetfőnöke, köszöntőt mondott Terbe-Szabó Csilla, a Ceglédi Járási Hivatal vezetője.

Az „Európai Munkáltatói Napok” elnevezésű kampány részeként szervezett a Pest Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya  és a Ceglédi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya munkaerőpiaci fórumot Cegléden, április 14-én. A rendezvény célja az volt, hogy az álláskeresők megismerkedhessenek a térség munkaadóival, vállalkozásaival és az önkormányzatokkal, valamint tájékozódhassanak a környék munkaerő-piaci helyzetéről is.

A VEKOP-8.1.1-15-2015-00001 „Út a munkaerőpiacra” elnevezésű kiemelt projekt keretében megrendezett fórumon több mint 600 álláskereső tájékozódhatott a térség álláslehetőségeiről. 35 munkáltató állított standot, akik 400-nál is több állásajánlatot ismertettek meg az érdeklődőkkel. A kormányhivatal munkatársai ezen felül különböző egyéb szolgáltatásokat is nyújtottak az ügyfeleknek, többek között álláskeresési, külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsadás, önéletrajzírásban való segítségnyújtás, 25 év alatti álláskeresőknek szóló tájékoztatás is szerepelt a palettán. Az esetek közel egyharmadában már most volt eredménye a találkozónak, ennyien ugyanis biztosan továbbjutottak a kiválasztási folyamat második körébe is.

(Pest Megyei Kormányhivatal)

Galéria

CeglédFókuszbanmunkaerőpiac