2024.05.18, Szombat

Nicole Taylor Cegléden

2016.02.08. 09:05

Cegléden vendégeskedett a Los Angelesből származó operaénekesnő Nicole Taylor. Az előadó Magyarországon tartott mesterkurzust, de ellátogatott Cegléd városába is. A gimnáziumban rendhagyó énekórát tartott, este pedig a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár színpadán lépett fel.

Nicole Taylor már tavaly is járt Budapesten és az Amerikai Nagykövetség segítségével idén is meglátogatta országunkat. ,,Elhatároztuk, hogy szeretnénk bemutatni és közelebb hozni az emberekhez az afro-amerikai zenét itt ebben a gazdag zenei történelemmel rendelkező országban. Most itt állunk a gimnáziumban és az imént hallgattam meg a leánykart, csodálatos élmény volt." - mondta el Nicole Taylor.

A művésznő nagyon jó véleménnyel van országunkról és az itt élő emberekről. Kétszer járt Magyarországon és mindig örömteli élményekkel tért haza. ,,A magyarok barátságosak és vendégszeretők. Bárhol jártam az országban mindenhol kedvesen üdvözöltek. Ezenfelül gyönyörű hangjuk van. Tegnap a Liszt Akadémián tartottam mesterkurzust és örömmel hallgattam, hogy minden tanuló, akivel dolgoztam csodálatosan énekel." - fogalmazott az operaénekesnő.

Az előadó példaképei között szerepel magyar származású énekesnő is. A Kossuth-díjas operaénekesnővel Marton Évával a Liszt Akadémián sikerült találkoznia is. Gyönyörű, erőteljes hangjuk van az itt élő embereknek - tette hozzá a művésznő - ,,Még annyira nem ismerem a magyar zenét, de a tavalyi utazásom során utánanéztem Kodály Zoltánnak és a népdalait hallgattam. Ezzel is bővítve a repertoáromat." A magyar ételek is nagyon ízletesek - tette hozzá. Az elmúlt napokban több magyar fogást is megkóstolt. ,,Az elmúlt napokban megkóstolhattam a kacsasültet és a gulyást is és természetesen a pálinka sem maradhatott el. Minden nagyon finom volt."

A gimnázium leánykara énekszóval köszöntötte a művésznőt, majd egy interaktív órán közös énekléssel töltötték az időt. Az előadó a Carnegie Hallban 2006-ban történt debütálását követően több díjat nyert el az Egyesült Államokbeli és nemzetközi versenyeken, különleges énekesi tehetségét Litvánián át Libanonig, valamint Németországtól Jeruzsálemig csillogtatta. Az énekesnő ingyenes koncertet adott a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár színpadán. A művésznő Afro-Amerikai zene ünnepe című műsorában elhangzanak a legismertebb afro-amerikai zeneszerzők klasszikus darabjai és a legszebb spirituális énekek. 

forrás: cegled.hu

Galéria

Kultúraoperamesterkurzus