2023.11.29, Szerda

Világhírű motivációs szónok előadásait hallgathatjuk meg a Tüskecsarnokban

MTI

2016.09.07. 10:26

2013 után ismét Magyarországra látogat a kéz és láb nélkül született Nick Vujicic. Ezúttal elsősorban a középiskolásokhoz szól majd.

Hirdetés

Az iskolai bántalmazás és zaklatás elleni küzdelem, az együttműködési készség javítása és az elfogadó, befogadó szemlélet kialakítása a fő missziója Nick Vujicic idei kampányának, amelynek keretében a kéz és láb nélkül született világhírű motivációs tréner három előadást is tart a budapesti Tüskecsarnokban szeptember 21-én és 22-én.

Az ausztrál Nick Vujicic idén Amerikában indította el a Maradj erős! (Stand strong!) címmel futó turnéját. Kampányában azokat a fiatalokat szeretné bátorítani, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy a megalázottság érzését. Nekik szeretné megmutatni, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni és hogy lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani.

A turné keretében két nyilvános és egy zártkörű, kifejezetten magyarországi középiskolásoknak szóló előadást tart a nemzetközi szinten is elismert szónok. A magyarországi előadásokból befolyó összeget a Nem Adom Fel Alapítvány által működtetett, sérült emberek integrációját támogató programokra fordítják.

A szeptember 22-i, délelőtti diákelőadást a helyszínen jelenlévőkön kívül ingyenes, online közvetítés segítségével a Nem Adom Fel Alapítvány oldalán regisztráló iskolák diákjai is élőben követhetik.

Egy tavaly végzett kutatás szerint tíz diákból egyet hetente többször is bántalmaznak kortársai vagy tanárai, ezért nagyon fontos a megelőzés, a témával való hatékony foglalkozás, amelynek egyik eszköze a kommunikáció és az együttműködés megtanítása a gyerekeknek.

Országosközépiskolásokelőadás