2024.03.29, Péntek

Adatelemző rendszerrel teszik átláthatóbbá a helyi döntéshozatalt

MTI

2017.05.05. 13:13

Az önkormányzatok közötti információáramlást és a legjobb megoldások megtalálását is segíti egy most épülő informatikai rendszer.

Hirdetés

Üzleti döntéshozatalt támogató információs elemzőrendszert épít ki önkormányzatok számára a 4iG cégcsoport tagja, a Humansoft - közölte az anyavállalat pénteken. Az európai uniós támogatású, kiemelt projekt megvalósítására közel 2,5 milliárd forint értékű pályázatot nyert el a cég.

A fejlesztések eredményeként egy közös platformon válnak elérhetővé a helyi közszolgáltatásokkal kapcsolatos és a helyi döntéstámogatáshoz szükséges rendszerek, kialakul egy komplex információs bázis és adattárház, valamint értékelési és elemzési módszertanok készülnek, elsősorban a helyi önkormányzati felhasználók számára.

Így az önkormányzatok megoszthatják egymással a kialakult jó gyakorlatokat, továbbá a helyi feladatok finanszírozása átláthatóbb lesz. Működésük hatékonyabbá és olcsóbban fenntarthatóvá válik, vagy jobb minőségi paraméterekkel történik.

A Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársai is hozzáférhetnek majd a rendszerhez, így az adatok további kutatások megalapozásához is használhatók, illetve tananyagként szolgálhatnak a jövőben.

Országosdigitális fejlesztésönkormányzatinformatika