2024.06.15, Szombat

Hét új OKJ-s képzést indít a Szent Margit Kórház

MTI

2018.02.07. 12:38

Az oktatást a kórház saját szakemberei végzik majd, s a hallgatók a képzés után álláslehetőséghez is juthatnak.

Egészségügyi képzési központot hozott létre a budapesti Szent Margit Kórház - jelentette be szerdán Nádori Judit, a képzési központ igazgatója. Februárban három, OKJ-s végzettséget nyújtó, iskolarendszeren kívüli tanfolyam indul el: az általános ápolási és egészségügyi asszisztens, az egészségügyi gyakorlatvezető és a nefrológiai szakápoló.

Az ország minden részéből várják az egészségügyi végzettséggel még nem rendelkezőket, valamint a magasabb képzettséget megszerezni vágyókat is, a végzetteknek pedig álláslehetőséget is kínálhatnak majd.

Azért döntöttek az országosan is egyedülálló program elindítása mellett, mert az elmúlt években egyre nehezebb volt megfelelően képzett szakembereket találni, valamint az utánpótlás biztosításának valamelyest korlátot szab a megfelelő képzések és képzési helyek hiánya – mondta Badacsonyi Szabolcs, a Szent Margit Kórház főigazgatója.

A központ indulásához hétféle képzést engedélyeztettek, a fent említett hármon kívül a későbbiekben egészségfejlesztési segítő, geriátriai és krónikus beteg szakápoló, műtőssegéd-gipszmester és onkológiai szakápoló képzés is indul, az oktatást pedig elsősorban a kórház saját szakemberei végzik majd. A képzésekről bővebb információ a kórház honlapján érhető el.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Budapest II. és III. kerületének fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, hogy a kórház az első olyan egészségügyi intézmény, amely egyetemi háttér nélkül működtet képzési központot.

Országoskórházoktatásegészségügyképzés