2024.06.17, Hétfő

Jövő héten kezdődik az M1-es burkolatának kijavítása

MTI

2018.03.07. 14:15

4-5 hónap alatt zajlik majd le a nagy felületű felújítás, amely Biatorbágy, Bicske és Herceghalom térségét is érinti.

Az M1-es autópálya mindkét irányán, több szakaszon is nagy felületű burkolatjavítási munkálatok kezdődnek március 12-től - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerdán. Az autósoknak korlátozásokra és torlódásra számíthatnak a gyorsforgalmi úton hétvégenként, és akár éjszakánként is.

  • Az autópálya bicskei szakaszán, Hegyeshalom irányába a 46-os és a 60-as kilométerszelvények között indulhatnak el először a munkálatok.
  • Ezzel párhuzamosan az autópálya Budapest felé vezető oldalán március 19-től március 22-ig a 68-69-es kilométerszelvények között kezdődik meg terelés mellett a burkolat javítása, így előreláthatólag három napig ezen a szakaszon csak egy forgalmi sávon lehet közlekedni.
  • Március 23-tól a 68-as kilométerszelvénytől a 105-ösig hétköznaponként 7 és 19 óra között végzik a szakemberek a nagy felületű burkolatjavításokat.
  • A Hegyeshalom felé vezető oldalon 2,5 kilométeres szakaszon Biatorbágy térségében, illetve mintegy 12 kilométeres szakaszon a Herceghalom-Bicske vonalon lesznek sávfelújítási munkák.

A beruházás előreláthatóan 4-5 hónapot vesz majd igénybe, ennek pontos ütemezéséről a társaság később ad tájékoztatást.

Hozzátették, hogy lokális javítási munkákat is folyamatosan végeznek a cég szakemberei: szerdán a Hegyeshalom felé vezető oldalon Bicske és Tatabánya között, a 39-es és az 50-es kilométerszelvények között folyik munkavégzés, és lesznek korlátozások.

OrszágosútfelújításBiatorbágyM1-es autópályaMagyar Közút Nonprofit Zrt.