2024.04.25, Csütörtök

Már 350 kilométernyi biciklis túraút van a Pilisben

mti

2018.06.08. 11:51

Az új csatlakozási és parkolóknak pontoknak köszönhetően vonattal és autóval is megközelíthetővé váltak az útvonalak.

Hirdetés

Pénteken Kesztölcön átadták a Pilis Bike új útvonalát. Az erdei kerékpáros útvonalhálózatot ezzel 350 kilométeresre bővült. A szakaszok eléréséhez új "Parkolj + Bringázz!" parkolóhelyet is kialakítottak Kesztölcön, így 10-re nőtt a hálózatba kapcsolt autós megállók száma. Az erdei kerékpáros túraútvonalak vasúton is elérhetővé váltak: Piliscsaba-Klotildligeten és Piliscséven állomásán építettek ki csatlakozási pontot.

A Pilisi Parkerdő kirándulóhelyein évente 1,5 millió biciklis látogatási alkalmat regisztrált az erdőgazdaság,

erre az igényre reagált az útvonalak kiépítésével. A hálózat részét képezik a terepen elhelyezett térképes információs táblák, amelyeken összesen 34, különböző nehézségű túrát javasolnak az erdészek.


56 kilométer lóval is végigjárható

A 22 állami erdőgazdaságból 2016 áprilisában az országban elsőként a Pilisi Parkerdő területén nyíltak meg erdei kerékpáros útvonalak Pilis Bike néven. A megkezdett turisztikai fejlesztés folytatásaként 2018 áprilisában a Visegrádi-hegységben és a Pilisvörösvári-medencében 56 kilométer, lóval is végigjárható túraútvonalat alakítottak ki, valamint négy erdei szálláshely mellett nyári istállókat létesítettek.   

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos példaértékűnek nevezte az erdészet, a kesztölci és a piliscsévi önkormányzat, valamint a helyi civil szervezetek együttműködését. Hozzátette, a turisztikai tervek másik részeként hamarosan megépül a Kesztölc és Esztergom közötti kerékpárút.

OrszágostúrakerékpárPilis