2024.03.28, Csütörtök

A BME és a SZIE elsőéves hallgatói előadásokkal és hasznos ajándékokkal gazdagodtak a Magyar Építő, a Duna Aszfalt és a HBM jóvoltából.

Hirdetés

Augusztus 21-től Balatonlellén gyűltek össze a Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karának és Természettudományi Karának gólyái, hogy megismerkedjenek egymással és az egyetemi jövővel. A felsőbbéves hallgatókból álló Rendezvényszervezői Bizottság számos építőipari céggel kötött szerződést, akik örömmel támogatták a fiatalok kapunyitását az építőipar irányába.

A Magyar Építő Zrt. – a WHB csoporthoz hasonlóan – kiemelt támogatóként vett részt a rendezvényen. A cég képviseletében Ress Marianna vezérigazgatói asszisztens lapunknak elmondta, hogy a táborban résztvevő 120 gólyát (melyből 90-en építőmérnökök) és a szervező felsőbbéves hallgatókat az anyagi támogatás mellett hasznos ajándékcsomaggal is meglepték.

Ress Marianna és munkatársai bemutatták a céget és legnagyobb projektjeit, például a Puskás Ferenc Stadiont és a Buda Palotát. Arról is elbeszélgettek a gólyákkal, hogy melyik területen vagy cégnél szeretnének majd elhelyezkedni, például, hogy a tervezés, a kivitelezés, a magas- vagy mélyépítés iránt érdeklődnek jobban. Bemutatták nekik a szakmai gyakorlati lehetőségeket is.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

A HBM Kft. Kari Közéletért Díjat nyert idén a BME-n

Drávucz Nóra, a HBM Kft. HR koordinátora lapunknak ismertette, hogy a cég és a BME Építőmérnöki Kara között jelen formában 2017 óta van együttműködés. A speciális mélyépítő cég a szakmai napokat és a gólyatábort támogatja, emellett rendszeresen fogad szakmai gyakorlatos hallgatókat. Az idei évben a BME-n Kari Közéletért Díjat kapott a HBM, amit olyan cégeknek ítélnek meg, akik sokat tettek a kar kulturális és közösségi életéért.

A balatonlellei tábort a Magyar Építő, a WHB és a HBM mellett támogatta továbbá az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az iUtak Mérnökiroda Kft., az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Bohn Mélyépítő Kft., a Lindab Kft. és a Vasútépítők Kft. is.

 

A BME-sek mellett az Ybl gólyái is táboroztak

A balatonlellei táborral párhuzamosan Gödöllőn lezajlott a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar gólyatábora is, ahol vidám, változatos programokkal készültek. A feladatok részben az építőiparhoz kapcsolódtak, illetve csapatépítő jellegűek voltak, mint például a buborékfoci.

Ezt a tábort szintén a Magyar Építő Zrt., valamint a Duna Aszfalt Kft. támogatták fő szponzorként.

Galéria

Országosépítőipari cégekMagyar Építő Zrttársadalmi felelősségvállalásDuna Aszfalt Kft.West Hungária Bau Kft.Bohn Mélyépítő Kft.Budapesti Műszaki EgyetemHBM Kft.LindabUtiber Kft.Ybl Miklós Építéstudományi Kar