2024.03.28, Csütörtök

Mától lehet a jövő évi e-matricákat megvásárolni

pestpilis.hu

2018.12.01. 10:21

A kényelmi szolgáltatás több időt biztosít az autópálya-matricák megvásárlására, ezzel enyhíti a korábban január végén kicsúcsosodó vásárlási rohamot.

Hirdetés

Idén is lehet elektromos autópálya-matricát venni, december elsejétől elérhetővé tette a szolgáltatást az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A kényelmi szolgáltatás lehetővé teszi, hogy az autósok akár már egy hónappal az érvényességi idő kezdete előtt megvegyék a következő évre szóló úthasználati engedélyt - derül ki a minisztérium sajtóközleményéből.

Az ITM és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) közös szolgáltatásában elérhető matricákat az elővételi lehetőséggel könnyebben meg lehet vásárolni, mint a szolgáltatás bevezetése előtt. Míg két éve több mint 76 ezer, tavaly már több mint 121 ezer éves e-matrica kelt el az érvényességi idő kezdete előtt. Tavaly összesen közel 370 ezer országos éves e-matrica fogyott el, idén ez a mennyiség már meghaladta a 415 ezer darabot.

A 2019-es jogosultságok érvényességi ideje 2019. január 1-től 2020. január 31-tart, így a 2018 decemberében vásárolt e-matricák is csak az újévtől jogosítanak fel a díjköteles utak használatára.

A megyei matricák a 2015-ös bevezetés óta a rendkívül kedvező, 5000 forintos áron szerezhetők be. Az autósok az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon, a NÚSZ ügyfélszolgálati irodáiban, sms-ben, valamint mobilappon  keresztül is megvásárolhatják az e-matricákat.

 

 

Országose-matricaautópályaonline vásárlás