2021.08.02, Hétfő
Idén jobb infrastruktúrával várja az érdeklődőket Sopronban a VOLT fesztivál
volt.hu

Idén jobb infrastruktúrával várja az érdeklődőket Sopronban a VOLT fesztivál

MTI

2019.01.28. 17:29

Egymilliárd forintot szánnak arra a fejlesztésre, mely a rendezvény mellett a környéken lakók ivóvízellátását és szennyvízelvezetését is javítja.

Hirdetés

A soproni VOLT fesztivál hosszú távú megrendezését garantálja az az egymilliárd forintos közműfejlesztés, amely a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg kormányhatározatban – mondta Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

A Lővér kemping szomszédságában lévő harkai platón megvalósuló fejlesztésre azért van szükség, hogy kulturáltan, európai színvonalon lehessen a VOLT fesztivál és az egyéb városi kis-, közepes és nagyrendezvények ideje alatt kiszolgálni az embereket.

A kivitelezést az önkormányzat biztosítja. A harkai plató részben természetvédelmi terület, de a közműfejlesztés után ugyanúgy fog kinézni, mint jelenleg – erre környezet- és természetvédelmi tanulmányok készültek.

Jelenleg a tervezési szakaszban tartanak a munkálatok, s az önkormányzat reményei szerint az áram, víz- és szennyvízrendszer föld alatti kiépítésével az idei VOLT fesztiválra (melyet június 26. és 29. között rendeznek) végeznek. A közművek csatlakozási pontokat biztosítanak a rendezvények idején működő kiszolgáló egységeknek. A beruházás nem csak a területen megtartandó rendezvények, hanem a mögötte lévő Gida-patak lakópark és Harka település ivóvízellátását és szennyvízelvezetését is szolgálja.

 

Idén huszonhetedszerre tartják meg a fesztivált

Lobenwein Norbert, az évente 150 ezer főt vonzó VOLT egyik alapító-főszervezője azt hangsúlyozta, hogy a fejlesztés révén komfortosabb, színvonalasabb lesz a fesztivál. A rendezvény hosszútávú soproni megtartását pedig nem csak ez a beruházás, hanem a tavaly decemberben az önkormányzattal aláírt, tíz évre szóló szándéknyilatkozat is biztosítja.

A VOLT fesztivált először 1993-ban rendezték meg, az akkori Sportcentrumban. A Lővér kempingben és a vele szomszédos területeken 2002 óta tartják a fesztivált.

OrszágosturizmusivóvízközművekSopronszennyvízHarka