2024.04.24, Szerda
Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft.
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft.

MTI

2020.12.16. 08:10

A beruházás keretében az orvosi, szemészeti segédeszközöket gyártó cég egy 2300 négyzetméteres új üzemcsarnokot szeretne létrehozni.

Hirdetés

Új üzemcsarnokot épít Zsámbékon a Medicontur Kft. - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Zsámbékon.

A 622 millió forintos beruházáshoz 248 millió forintos állami támogatást kap a cég, amely így 300 magyarországi dolgozója munkahelyét tudja megvédeni. Szijjártó Péter elmondta, hogy a Medicontur vállalat második alkalommal nyert támogatást a kormány programjából, amely a versenyképesség növelését segíti.

A beruházás keretében az orvosi, szemészeti segédeszközöket gyártó cég egy 2300 négyzetméteres új üzemcsarnokot szeretne létrehozni, hogy tovább javítsa pozícióját a szembe ültethető lencsék piacán.

 

Világszínvonalú lencséket gyártanak majd az üzemben

Kiderült továbbá, hogy a Magyarországon előállított termékek 90 százalékát a világpiacon értékesítik, és több mint 70 országban érhetőek el az egészségügyi termékei - mondta a miniszter.

Kontur László, a Medikontur Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: vállalatuk több európai országban is jelen van. Magyarországon a zsámbéki mellett Budapesten és Törökbálinton van telephelyük, a beruházással céljuk a gyártási kapacitás növelése és összevonása.

A vállalat fejlesztéseivel Zsámbék felkerül a világ gyógyászati-segédeszköz térképére, mivel az itt gyártott beültethető lencsék világszínvonalúak.

HelyiüzemépítésZsámbékMedicontur Kft.