2024.03.28, Csütörtök
Budai gimnázium kap sportközpontot
Látványtervek: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

Budai gimnázium kap sportközpontot

magyarepitok.hu

2019.11.28. 10:33

Impozáns épülettel gazdagodik a főváros a HÉP és a Possibuild munkájával.

Hirdetés

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Móricz Zsigmond Körtér közelében található Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium új, mintegy 3700 négyzetméteres, négyszintes sportközpontot kap. A mintegy 4,49 milliárd forint értékű beruházást – mely magába foglalja a gimnázium műemléképületének belső átalakítását is – a kecskeméti központú Horváth Építőmester Kft. (HÉP) és a bicskei Possibuild Kft. konzorciuma nyerte el a közbeszerzési értesítő adatai szerint.

Az új sportközpont A centrum befogadóképessége több, mint 1400 fő lesz, illetve egy 150 fős lelátót is kap majd.

 

 

High-tech centrum épül

A HÉP és a Possibuild konzorciuma a munkálatok során egy technológiailag fejlett, közösségi programokra is alkalmas teret alakít ki: többek között 450 LED-lámpát szerelnek fel, a felülvilágításra 24 kupolát alakítanak ki, illetve a térelválasztó is elektromosan vezérelhető (és gépi erő nélkül mozgatható) lesz.

A műemléki gimnáziumépületen belül a régi tornatermet étkezővé alakítják át.

A projekt az állami tulajdonú Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt egyházi fejlesztési programjának támogatásával, illetve a Magyar Közlönyben megítélt finanszírozási keretből valósul meg.

Helyiépítőipari cégekBudapestsportcsarnoksportberuházásokinnovációHorváth Építőmester Zrt.oktatási beruházásPossibuild Kft.