2023.03.24, Péntek
Különleges tavaszi turnéra indul a Quimby
musicbackstage.hu

Különleges tavaszi turnéra indul a Quimby

MTI

2019.01.05. 09:26

Az eddig 17 albumot megjelentető kultikus magyar zenekar nagy meglepetéssel készül a közönségnek: valamennyi formáció, amelyben a zenekar tagjai zenélnek, egy koncerten áll színpadra.

Hirdetés

Family Tugedör címmel különleges turnét tart tavasszal a Quimby. Az örömzenés esteken a hattagú együttes mellett a tagok Quimby melletti formációi is színpadra lépnek, így A Kutya Vacsorája, az Aranyakkord, a Kárpáti Dódi Priváti Project, a Marlboro Man és a Szilárd.

A koncertsorozat első állomása február 23-án Rácalmás lesz, utána Békéscsabára, Debrecenbe és Szombathelyre mennek tovább, a turné záróállomása pedig Budapest lesz. A fővárosban a Barba Negrában adnak majd koncertet két egymást követő napon, március 29-én és 30-án.

A Family Tugedörben (magyar fordítása „együtt a család” – a szerk.) a külön formációk nemcsak egymás után játszanak, hanem a zenészek feltűnhetnek egymás projektjeiben is – összesen 6 zenekar és 23 zenész lesz látható a színpadon.

A kétórás koncerteken műsort ad Gerdesits Ferenc, dobos a Quimbyvel csaknem egyidős rockzenekara, a Marlboro Man, a billentyűs Balanyi Szilárd saját neve alatt futó produkciója énekesnőkkel (Galambos Dorina, Kiss Flóra, Schoblocher Barbara) kiegészülve, a trombitás Kárpáti Dódi Priváti Projectje, míg A Kutya Vacsorájában az ütőhangszeres-énekes Varga Livius és Gerdesits muzsikál a Quimbyből. A legfrissebb projekt az Aranyakkord, amely Kiss Tibi (gitár, ének) és Vastag Gábor "dalkeltetője", de Mikuli Ferenc basszusgitáros is meglepetéssel készül a közös családi koncertre.

A Quimby Family Tugedör elnevezése 2006-ig nyúlik vissza, amikor az együttes a válogatásalbumát ezzel a címmel jelentette meg. Az 1991-ben alakult Quimby eddig 17 lemezt készített, legutóbbi, a Jónás jelenései című album 2016-ban jelent meg.

OrszágosBudapestkoncertzeneQuimbyturné