2024.04.13, Szombat
Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári Erzsébet-táborokba
erzsebettaborok.hu

Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári Erzsébet-táborokba

MTI

2019.03.06. 13:44

Az idei évben összesen 20 ezer tanulót fogadnak a május 1. és június 5. között Zánkán tartott kétéjszakás osztálykirándulásokon.

Hirdetés

Már lehet jelentkezni a tavaszi és nyári ottalvós Erzsébet-táborokba, amelyekbe 20-150 fős csoportokat várnak - derült ki az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleményéből. A tavaszi osztálykirándulásokra április 1-jéig, a nyári balatoni élménytáborokba március 26-ig regisztrációt követően interneten keresztül lehet jelentkezni.

A korábban már jelentkező és az újonnan pályázó szervezeteknek is regisztrálnia kell. A jelentkezések során tíz gyermekenként egy, tíz sajátos nevelési igényű tanulónál pedig két felnőtt kísérő részvétele szükséges. Az elbírálás és az értesítés a beadási határidők után ütemezetten történik.

Az alapítvány május 1. és június 5. között Zánkán tartja majd a magyarországi tavaszi osztálykirándulásokat, amelyekre idén kétszer annyi, összesen 20 ezer tanulót fogadnak. A kétéjszakás táborba a köznevelési intézmények 1-12. évfolyamos diákjait várják.

A balatoni nyári élménytáborokat június 16. és augusztus 30. között rendezik meg, ezalatt több mint harmincezren táborozhatnak.

A 6 napos/5 éjszakás táborok tíz turnusára a gyermekvédelmi intézmények és a köznevelési intézmények 1-8. évfolyamos gyermekekkel jelentkezhetnek, a június 30. és július 5. közötti turnusra 6-11. évfolyam közötti diákcsoportok. A táborokban való részvételhez szükség van a gyermekek érvényes fényképes igazolványára.


Egyéb táborozási lehetőség is várja a gyerekeket

A Napközi Erzsébet-táborok és a nyári erdélyi Élménytáborok felhívásai szintén megjelennek március elején. Előbbiekre iskolák, családsegítő szolgálatok és központok, valamint kötelező közművelődési feladatot ellátó intézmények jelentkezhetnek 1-8. évfolyamos tanulókkal, az erdélyi táborokba pedig köznevelési intézmények pályázhatnak.

A kormányzati támogatásból megvalósuló táborokról és gyermekprogramokról az egyházi hátterű Erzsébet Alapítvány gondoskodik. A gyerekek testi és lelki épségéért 24 órás gyermekorvosi ügyelet, állandó mentőszolgálat, a nyári időszakban pedig vízimentő szolgálat is gondoskodik. Továbbá a táborokban dolgozók, és a Tábori Együttélést Segítő Operatív munkatársak (TESO-k) is figyelnek a gyermekekre - olvasható a közleményben.

A jelentkezési időszakban az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyerekekért Alapítvány munkatársai meghosszabbított ügyfélszolgálati időben állnak rendelkezésre. A jelentkezési felület az www.etaborplusz.hu/Core/ linken érhető el.

OrszágosErzsébet programkirándulástábor