2024.03.28, Csütörtök
A világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán mutatkozik be Budapest
Illusztráció / Liget - Budapest

A világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán mutatkozik be Budapest

magyarepitok.hu

2019.09.09. 08:00

Az expón olyan kiemelkedő beruházásokkal mutatkozik be az ország és a főváros, mint a Liget Budapest Projekt, az Etele Pláza, vagy a BudaPart.

Hirdetés

Saját standdal mutatkozik be Magyarország az Expo Realon, a világ legrangosabb ingatlanszakmai kiállításán, Münchenben. Rengeteg kiemelkedő munka mellett a Liget Budapest Projekt is bemutatkozik, melynek építkezéseiben a Bohn, az Épkar, a Fertődi Építő, a Magyar Építő, a Market, a WHB, a Strabag és a ZÁÉV is szerepet vállalt.

Ahogy azt már korábban megírtuk, látványosan halad a Liget Budapest Projekt nemzetközi szinten is elismert óriásfejlesztés-sorozata: tavasszal adták át az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) modern épületét (a beruházás munkálatait a Strabag-MML Kft. végezte el).

Valamint beszámoltunk arról is, hogy az Olof Palme Házat (más néven Millennium Házát), melyet az Épkar Zrt. újít fel, októberben átadják és szintén elkészül Budapest egyik legnagyobb és legkomplexebb játszótere is. A szintén a Liget Budapest részeként rekonstruált Csillagerőd munkálatai is befejeződnek (itt az Épkar Zrt., a Fertődi Építő Zrt. és a West Hungária Bau Kft. a kivitelezők).

A Liget Budapest Projekt összes új intézménye megnyílik 2023-ig és elkészül a megnövelt és megújított zöldfelületű park is. Jövő év közepéig az összes nagyberuházás elkezdődik a Városligetben, a fejlesztések kétharmada pedig már most épül vagy elkészült, így várhatóan 2022-re valamennyi új épület állni fog.

 

Jelentős érdeklődésre számítanak a szervezők

Európában is kiemelkedő ütemű építőipari beruházásoknak köszönhetően jelentős nemzetközi érdeklődésre számítanak. A világ egyik legrangosabb ingatlanfejlesztési szakkiállításán, a müncheni EXPO REAL-on a több milliárd eurós magyarországi fejlesztéseket bemutató Budapest-stand szervezői.

A kiállítás arra is jó alkalom, hogy a jelentős magyarországi ingatlanfejlesztők megismertessék a rekordokat döntő hazai iroda-, lakás- és hotelfejlesztéseket a nemzetközi befektetőkkel.

A Münchenben 22. alkalommal megrendezésre kerülő EXPO REAL-on, a világ egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán 75 országból több mint 2000 kiállító és közel 40.000 döntéshozó gyűlik össze 2019. október 7-9. között.

Nagy nemzetközi érdeklődésre számot tartó programnak ígérkezik a Financial Times című brit üzleti napilap fDi Magazine című kiadványának kiadó igazgatója Angus Cushley által a Budapest-standon vezetett szakmai kerekasztal beszélgetés, amelyen a régióval és a magyar piaccal ismerkedhetnek meg a nemzetközi befektetők és ingatlanfejlesztők.

A szakmai panelen Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Kovács Attila, az IFK alelnöke, a Horizon Development ügyvezető partnere, Noah M. Steinberg, a WING elnök-vezérigazgatója, Kibédi Varga Lóránt MRICS, a CBRE Hungary ügyvezető igazgatója és Sághi Attila, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese vesz részt, a fő téma a régióban kimagaslóan teljesítő magyar piac sajátosságai. 

 

Magyarország arculatát alakító világszínvonalú projektek kerülnek fókuszba

Az EXPO REAL-on bemutatásra kerülő világszínvonalú projektek között az alábbiak is szerepelnek:

  • HIPA: Health Park Kapuvár, Vecsés Industrial Plot, Zala Springs Golf, TÓPARK ’BE MY CITY’;
  • Debrecen: Forest Offices Debrecen, Agora Office Debrecen;
  • Miskolc: Avalon Business Center Miskolc;
  • Szeged:ELI-ALPS Kutatóközpont, Új Tudományos és Innovációs Park;
  • Kecskemét: Campus;
  • Atenor: Váci Greens , Bécsi úti, Szerémi úti fejlesztések, Aréna Business Campus ;
  • Forestay Group: MILESTONE Budapest Semmelweis;
  • Futureal-csoport: Budapest ONE, Etele Plaza, Corvin Technology Park;
  • Infogroup:  Kecskeméti Déli Ipari Parkban,  Bartók Udvar II, Hotel Genius;
  • HB Reavis: AGORA Budapest;
  • Horizon Development: Szervita Square Building,  Luxury Lifestyle Hotel, spanyolországi luxus villapark Marbellában;
  • Property Market: BudaPart;
  • WING: evosoft-Siemens székház;  Liberty irodaház, Gizella Loft, BB Hotel, Kassák Passage, Metropolitan Garden, Park West.

 

Nem csak az okosvárossá válás a cél

Mártonffy Miklós, Budapest főépítésze elmondta, hogy Budapest hosszú távú városfejlesztési koncepciója is az otthonosság és a fenntarthatóság mentén való okosvárossá alakulást célozta meg, aminek fontos eszközei a technológiai fejlesztéseken túl, a közterületek tervezetten gyalogosbaráttá formálása és városi ligetek létrehozása.

A fővárosi beruházások húzóprojektje a Liget Budapest Projekt. A megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója, Gyorgyevics Benedek azt hangsúlyozta, hogy bár az Európában is páratlan, 1 milliárd eurós állami mágnesberuházás iránt mindig is nagy volt az érdeklődés, ezt idén fokozza, hogy a projektek egy része már elkészült, vagy megvalósítási fázisba került.

Már nem csak a több rangos nemzetközi díjat is elnyerő tervekbe pillanthatnak be a látogatók, javában folyik az építkezés, megvalósul, ami eddig csak a tervezőasztalon létezett. Egyes részprojektek idén be is fejeződnek és mindez óriási lehetőséget jelent a Városligettel együtt megújuló környék fejlesztőinek is.

Tóth Csaba, a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) beruházási főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy olyan fejlesztések zajlanak Budapesten, amelyek a főváros arculatát alapvetően határozzák meg, erősítik Budapest. Példaként a 2019 végére elkészülő új Puskás Arénát említette

Emlékeztetett arra is, hogy új híd épül a fővárosban, amelynek révén közvetlen közúti kapcsolat jön létre Budapest déli részén. A kétszer 3 sávos új Duna-híd nemzetközi, meghívásos tervpályázatára 17 magyar és külföldi tervezőiroda jelentkezett.

OrszágosMagyar Építő ZrtkiállításBudapestWest Hungária Bau Kft.Liget Budapest ProjektMarket Építő Zrt.StrabagZÁÉV Építőipari Zrt.Épkar Zrt.Bohn Mélyépítő Kft.Fertődi Építő Zrt.