2024.04.16, Kedd
Nyilvánosak a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárok
Illusztráció (Pexels)

Nyilvánosak a felsőoktatási pótfelvételi ponthatárok

ITM

2020.08.27. 15:04

A felsőoktatásba bekerüléssel pótfelvételi eljárásban próbálkozók mintegy 70 százaléka, közel 6600 jelentkező sikerrel vette az akadályt. A felvettek harmada az idén először meghirdetett állami ösztöndíjas helyeken folytathatja tanulmányait.

Hirdetés

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium pótfelvételi eljárásban biztosított lehetőséget a továbbtanuláshoz azoknak a diákoknak, akiket nem vettek fel, vagy korábban nem adtak be jelentkezést. Az elmúlt évektől eltérően idén állami ösztöndíjas formában több képzési területen is be lehetett jutni az egyetemekre a pótfelvételi eljárás keretében.

 

Augusztus 9-ig 9 556-an jelentkeztek pótfelvételi eljárásban egyetemre vagy főiskolára, közülük 6596-an kezdhetik meg szeptemberben felsőfokú tanulmányaikat. 2235 hallgató az eljárás eredményeként magyar állami ösztöndíjjal tanulhat tovább.

 

Az állami ösztöndíjas képzések közül a legtöbb (615) hallgató a pedagógus képzési területre került be, a második a műszaki képzési terület 320 fővel. Az agrár, az informatikai, a gazdaság- és az egészségtudományi alapképzési szakokon is több mint 200-200 hallgató kezdheti meg állami ösztöndíjas tanulmányait.

 

Az Oktatási Hivatal a jelentkezőket a döntésről SMS-ben értesíti, a pótfelvételi eljárás részletes eredményeiről közleményben számol be. A ponthatárok már elérhetőek a felvi.hu oldalon.

Országosegyetemponthatárokpótfelvételi